elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes, veïns i autoritats s'uneixen a Almassora per l'eliminació de la violència contra les dones

Alumnes, veïns i autoritats s'uneixen a Almassora per l'eliminació de la violència contra les dones
  MÉS FOTOS
  Alumnes, veïns i autoritats s'uneixen a Almassora per l'eliminació de la violència contra les dones - (foto 2)

  Almassora ha celebrat aquest divendres l'acte central de la programació prevista per al 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb una marxa d'escolars i veïns fins a la plaça Pere Cornell, on l'alcaldessa, María Tormo, ha llegit la declaració institucional aprovada per unanimitat de tots els grups polítics en el passat ple ordinari del mes de novembre.

  Sota el lema, Almassora lliure de violència, els alumnes de diversos centres educatius, al costat de dones del Projecte Llum i de Barris Inclusius, veïns en general i representants de la corporació s'han concentrat en la plaça Santa Isabel, des d'on han partit fins a l'Ajuntament on hi havia diversos tallers per als participants. Allí, la regidora de Benestar Social, Eugenia Martinavarro, ha sigut l'encarregada de donar-los la benvinguda. “Estem reivindicant una societat més lliure i igualitària, volem i desitgem un món sense violència contra les dones. És un treball de tots”, ha indicat.

  A més, s'ha instal·lat una bústia gran, on l'alumnat ha pogut depositar el seu compromís contra la violència que s'exerceix contra elles. En total, 16 alumnes en representació de les seues respectives classes han sigut els encarregats de pujar a l'escenari i llegir els seus compromisos.

  A continuació, l'alcaldessa ha llegit la declaració institucional, en la qual es recull que el consistori “garantirà tota l'assistència i suport possible a les dones víctimes de violència, treballant també en la prevenció, identificant les causes i els perfils repetits dels agressors”. A més, entre altres aspectes, s'assenyala que el consistori “reconeix la importància de la coordinació de tots els actors involucrats en la lluita contra qualsevol violència per a brindar una resposta integral a les víctimes”.

  Record especial de Nicoleta

  Després de la lectura, s'han llançat globus en commemoració de les víctimes. “És el moment de recordar a cadascuna de les víctimes que la violència contra les dones s'ha cobrat a Espanya. Són 52 assassinades”, ha afirmat Tormo, abans de guardar tots els presents un minut de silenci per totes elles. Un especial record s'ha tingut a Nicoleta, la infermera de la residència municipal Vicente Vilar Morellá d'Almassora que va ser assassinada per la seua parella el mes de setembre passat.

  Després, s'han tornat a llançar 52 globus, un per cadascuna de les dones assassinades.

  L'acte ha estat organitzat per la Unitat d'Igualtat, que depén de la Regidoria de Benestar Social.

  Pujar