elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora es vist de llums amb una exposició taurina en l'Espai Mercat

Almassora es vist de llums amb una exposició taurina en l'Espai Mercat
  • Els visitants podran gaudir de les aquarel·les del castellonenc Santiago Gil, pirogravades de Manuel Mingarro, fotografies de ‘bous al carrer’, motius de bous embolats, caps de bous exhibits en la localitat i samarretes de les penyes d'Almassora

MÉS FOTOS
Almassora es vist de llums amb una exposició taurina en l'Espai Mercat - (foto 2)
Almassora es vist de llums amb una exposició taurina en l'Espai Mercat - (foto 3)

L'Espai Mercat d'Almassora es vist estos dies de llums. Esta vesprada s'inaugura una exposició de temàtica taurina amb aquarel·les del castellonenc Santiago Gil, pirogravades de Manuel Mingarro, fotografies de bous al carrer, motius de bous embolats, caps de bous exhibits en la localitat i samarretes de les penyes d'Almassora. La mostra estava prevista per al Mig Any Fester, que es va cancel·lar després de decretar-se dol oficial en tota la Comunitat pel tràgic incendi de València.

La junta de la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes ha sigut l'encarregada de l'organització d'esta. L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, ha ressaltat que esta mostra deixa constància que Almassora és “un poble de *bous, d'afició arrelada, en el qual la tauromàquia té l'espai que mereix com una peça fonamental de la nostra cultura i les nostres tradicions”.

L'horari de l'exposició serà este dijous, de 19.00 a 21.00 hores; el divendres 1 de març, de 19.00 a 21.00 hores; el dissabte 2 de març, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores; i el diumenge 3 de març, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.

“Animem a tots els almassorins i els amants de la tauromàquia a visitar esta exposició, perquè val la pena recórrer cada racó d'esta mostra en la qual es plasma a través de l'art, un altre art com és el toreig i també un dels nostres senyals d'identitat com és la dels bous al carrer”, ha remarcat el regidor de Festes, Arturo Soler.

Per tant, els assistents podran gaudir i delectar-se de tota la cultura taurina i de verdaderes obres d'arts com les aquarel·les de Santiago Gil. En la seua joventut, este infermer de professió va començar a interessar-se per l'obra de grans artistes com Caravaggio, Monet o Sorolla. Especialment, pel maneig de llum i ombres d'estos pintors. Posteriorment, va conéixer l'obra de l'artista realista Antonio López que li va influenciar, així com altres pintors taurins com Diego Ramos i Humberto Parra.

Amb la seua obra, Gil busca transmetre la bellesa de la lídia a través dels detalls. Des dels vestits de torero a la vivència personal dels toreros en eixe moment tan transcendental en el qual es juguen la vida. La seua principal inspiració són les línies que marca el cos durant els llances o descaradures. A ells se sumen, la magnificència del bou que desperta les pors i perills més profunds. Destaquen per la seua estètica i força a l'hora de transmetre les sensacions de la festa taurina els quadres de Morante, Juli, Roca Rey i José Tomás.

Pujar