19 d’octubre de 2020 19/10/20

Almassora traça un pla específic de vigilància en Botànic

Almassora traça un pla específic de vigilància en Botànic - (foto 1)
  • La junta local de seguretat acorda un reforç amb Policia Local i Guàrdia Civil

La Policia Local d'Almassora i la Guàrdia Civil han acordat abordar un pla específic de vigilància a l'entorn de la plaça Botànic Calduch per a millorar la convivència veïnal i atallar els conflictes. Així ho han decidit les parts durant la junta de seguretat local celebrada hui en el consistori malgrat la suspensió de les festes patronals que habitualment concentren l'ordre del dia.

L'alcaldessa, Merche Galí, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, han presidit la trobada dels diferents cossos de seguretat. Representants del Cuerpo Nacional de Policía i la Policia de la Generalitat Valenciana s'han sumat al comissari cap de la Policia Local d'Almassora, Roberto Verdoy, i la tinenta de la Guàrdia Civil, Camino Martínez de Baños.

D'aquesta manera, la primera edil ha traslladat la seua voluntat d'instal·lar càmeres de seguretat a l'entorn de la plaça, per la qual cosa ha incidit a la Subdelegació del Govern per a agilitar la sol·licitud. La localitat, que compta amb pressupostos i partida econòmica disponible,està a costa de rebre l'autorització per a poder tramitar la compra dels equips que incrementarien la vigilància en el barri.

Mentrestant, tant Policia Local com Guàrdia Civil augmentaran la vigilància de l'entorn per a previndre conflictes de convivència veïnal, sobretot en horari nocturn per a garantir el descans dels residents. Els primers a activar patrulles extra de vigilància han sigut els agents de la plantilla municipal amb l'objectiu de dissuadir conductes incíviques i trafic de drogues.

Temporers

D'altra banda, la reunió ha abordat la futura arribada de temporers a la localitat i els municipis veïns coincidint amb la campanya de recollida de taronja, per la qual cosa les parts s'han compromés a revisar els protocols de prevenció de la COVID-19 i aplicar les directrius d'Agricultura per a evitar contagis.

A més, l'ordre del dia de la junta local de seguretat ha inclòs la renovació del protocol Viogen per a la prevenció de la violència masclista que Almassora va signar per primera vegada en 2015. Cal recordar que els cossos de seguretat implicats, juntament amb el treball dels Serveis Socials municipals, realitzen un seguiment personalitzat de les víctimes per a garantir el seu benestar i la superació d'aquest tràngol a través de programes d'inserció.

Pujar