elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
En el centre de salut integrat Pius XII

Almassora sol·licita a l'Hospital Provincial que retorne la consulta de Psiquiatria

Almassora sol·licita a l'Hospital Provincial que retorne la consulta de Psiquiatria
  • L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, i la regidora de Sanitat, Eugenia Martinavarro, s'han reunit amb el gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Matías Real, per a sol·licitar que torne a implantar-se en la localitat

  • Tormo insisteix en la necessitat d'atendre aquesta demanda de pacients i veïns, atés que, després de la retirada d'aquest servici mèdic, els pacients han d'acudir fins al Grau, la qual cosa per a molts suposa haver d'agafar dos autobusos.

L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, i la regidora de Sanitat, Eugenia Martinavarro, s'han reunit amb el gerent del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Matías Real, per a sol·licitar que torne a implantar-se en la localitat una consulta de Psiquiatria. Aquest servici va ser eliminat per l'anterior Conselleria de Sanitat del centre de salut integrat Pius XII, com va succeir amb altres especialitats mèdiques.

L'alcaldessa ha transmés a responsable del Provincial la necessitat d'atendre aquesta demanda de pacients i veïns, atés que, després de la retirada d'aquesta consulta, els pacients han d'acudir fins al Grau, la qual cosa per a molts suposa haver d'agafar dos autobusos per a poder anar al psiquiatre. “En la majoria d'ocasions es tracta de persones que pateixen una problemàtica de salut rellevant, als quals el trasllat els suposa un important inconvenient. La sanitat ha de ser eficaç i respondre a les necessitats dels ciutadans”, ha remarcat Tormo.

“L'anterior Consell va desmantellar el centre de salut integrat d'Almassora, eliminant les especialitats i, com a alcaldessa, no cessaré a reclamar que retornen perquè els almassorins el necessiten”, ha recalcat Tormo, qui ha agraït a Real la predisposició mostrada cara al fet que es torne a obrir una consulta pública de Psiquiatria en la localitat.

En paral·lel, des de l'alcaldia i la Regidoria de Salut se segueix en converses amb el Departament de Salut de Castelló per a aconseguir que gradualment es puguen recuperar especialitats demandades com a Oftalmologia, Traumatologia, Otorrinolaringologia o Medicina Interna.

Martinavarro ha explicat que el centre de salut integrat compta amb les instal·lacions i mitjans necessaris com perquè aquestes consultes puguen realitzar-se sense problemes.

Pujar