9 de desembre de 2019 9/12/19

Almassora, premi Ciutat Sostenible

Almassora, premi Ciutat Sostenible - (foto 1)

  La Fundació Fòrum Ambiental, a través del Ministeri de Transició Ecològica, ha concedit aquest migdia a l'Ajuntament d'Almassora el guardó nacional Ciutat Sostenible en la modalitat ‘Educació ambiental’, segons ha confirmat la institució estatal en un comunicat públic. El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha entregat el guardó a l'alcaldessa, Merche Galí, en l'edifici Caixaforum de Madrid en reconeixement “a la llarga trajectòria en programes d'educació ambiental”.

  El jurat ha reconegut “la transformació del solar abandonat a l'esquena del col·legi Cardenal Cisneros en Darremur Orgànic, un recinte amb programació ambiental continuada pel qual ha passat la totalitat de l'alumnat d'Almassora per a mantindre un contacte directe amb la naturalesa en ple centre urbà on cultivar fruites, verdures i hortalisses i aprendre a reciclar”.

  A més d'aquest projecte, el premi valora “el treball d'Aula Natura (encarregat de mostrar el riu Millars a l'estudiantat i organitzador del Dia de l'Arbre), el projecte del contenidor marró a l'escola (prova pilot que va ensenyar a 2.400 escolars a reciclar els residus orgànics) i Almassora en Acció (campanya que va realitzar un càsting entre l'alumnat per a il·lustrar els tallers mediambientals)”.

  Segons ha destacat l'organització, els premis Ciutat Sostenible són un reconeixement als municipis i ens locals supramunicipals de l'Estat espanyol que hagen apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat. En aquesta XVI edició, a més d'Almassora, han resultat guanyadors els ajuntaments de Cornellà, Granada, Benidorm, Antequera, Palma de Mallorca, Cangas i San Sebastián, al costat del Consell Comarcal d’Osona i l'empresa SAV.

  El secretari d’Estat de Medi Ambient ha entregat els guardons al costat del director general d'Ecoembes, Óscar Martín, i el president de la Fundació Fòrum Ambiental, Ramón Roca. El jurat qualificador d'enguany ha estat compost per: el Ministeri de Transició Ecològica, l'Ajuntament de Madrid, la Junta d'Andalusia, la Generalitat Valenciana, la Junta de Castella i Lleó i el Govern de Canàries.

  ocultar
  Almassora, premi Ciutat Sostenible
  Pujar