elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora i l'Institut de Tecnologia Ceràmica sumen sinergies

Almassora i l'Institut de Tecnologia Ceràmica sumen sinergies
  • L'alcaldessa, Maria Tormo, en una reunió de treball, visita les instal·lacions, al costat de responsables del centre, per a conéixer de prop la seua labor investigadora i de transferència de tecnologia a les empreses del sector tauleller.

  • Tormo ha incidit en la idoneïtat que tots els avanços puguen ser implantats en les empreses perquè d'esta manera eleven la seua competitivitat sent respectuoses amb el medi ambient sense perdre la qualitat i innovació que les encimbella a escala mundial.

MÉS FOTOS
Almassora i l'Institut de Tecnologia Ceràmica sumen sinergies - (foto 2)

L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, acompanyada del regidor d'Indústria de l'Ajuntament d'este municipi, Vicente Martínez-Galí, i la regidora de Promoció Econòmica, Silvana Rovira, ha visitat les instal·lacions de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) situades en el Polígon Industrial SUPOI-8, un enclavament en expansió en el qual es concentren diverses de les principals indústries del sector ceràmic i afins.

En esta visita de treball han sigut rebuts pel president d'ITC, Juan Vicente Bono; la directora general del centre tecnològic, Yolanda Reig, i el director d'Infraestructures i responsable de l'Àrea de Projectes Industrials d'este institut, Juan Boix. Després d'una breu presentació de les característiques i activitats del ITC, han conegut la seua labor investigadora i de transferència de tecnologia a les empreses visitant, entre altres, els laboratoris d'estudis sobre el producte acabat, la digitalització de processos per a la indústria ceràmica i la introducció de noves ferramentes com la IA, el Big data, els Bessons Digitals, la robòtica, els avanços en impressió digital per raig de tinta o Inkjet.

D'igual mode, han conegut de prop la planta pilot hipocarbònica, on s'estan duent a terme els projectes d'investigació orientats a la descarbonització de la indústria ceràmica, experimentant amb tecnologies com l'electrificació de forns, l'assecament a través de raigs infrarojos, la combustió mitjançant hidrogen, en lloc de gas natural, per a la cocció de peces ceràmiques i l'obtenció de fregides mitjançant inducció electromagnètica.

L'alcaldessa d'Almassora ha remarcat el treball de recerca que es realitza en l'ITC, centre del coneixement del clúster ceràmic, i ha incidit en la idoneïtat que tots els avanços puguen ser implantats en les empreses perquè d'esta manera eleven la seua competitivitat sent respectuoses amb el medi ambient sense perdre la qualitat i innovació que les encimbella a escala mundial i les distingeix per això.

Tormo ha recalcat que generar riquesa a través de la innovació repercuteix en el benestar de tota la ciutadania. En este sentit, l'alcaldessa ha remarcat el gran pes que té el sector ceràmic en la localitat, que compta amb empreses capdavanteres d'un sector que és el motor econòmic de la província de Castelló.

Pujar