elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PROGRAMA FESTES ROSER 2023

Almassora idea un programa festiu per al Roser amb novetats per a tots els públics

Almassora idea un programa festiu per al Roser amb novetats per a tots els públics
  • Animada avantsala aquest cap de setmana amb bous i Juan Magán

MÉS FOTOS
Almassora idea un programa festiu per al Roser amb novetats per a tots els públics - (foto 2)
Almassora idea un programa festiu per al Roser amb novetats per a tots els públics - (foto 3)
Almassora idea un programa festiu per al Roser amb novetats per a tots els públics - (foto 4)

L'Ajuntament d'Almassora ha presentat el programa de les festes patronals de la Mare de Déu del Roser, que tindran lloc del 6 al 15 d'octubre, encara que, com a novetat, aquest pròxim cap de setmana hi ha programada una animada avantsala per a l'arrancada festiva. El regidor de Festes, Arturo Soler, ha ressaltat el treball fet, amb la col·laboració de la Junta Local de Festes, per a idear una agenda d'actes pensant en tots els públics.

Activitats infantils, actes religiosos, música en directe i la solta de 21 bous són algunes de les propostes. Les celebracions donaran el tret d'eixida aquest divendres, 29 de setembre, amb l'Electrolatino Fest, que comptarà amb l'actuació estrela de l'aclamat artista Juan Magán, acompanyat per destacats noms com Karetta de Gucci, Víctor Magán i diversos dels DJ més prominents del gènere urbà a la província, com Gonan Drew, Suga o Xavi Reverté. L'esdeveniment tindrà lloc en la carpa de festes i les entrades estan disponibles en el portal www.entradascastellon.com. 

En l'apartat religiós, també aquest divendres, a les 19.30 hores, es traslladarà la imatge de la Mare de Déu del Roser des de l'església de la Nativitat de La nostra Senyora fins a l'església del Santíssim Crist del Calvari. A continuació, hi haurà missa i besamans de la verge. Durant tota la setmana, la novena es farà en el Crist. Després el dia 8, a les 10.30 hores, és l'ofrena a la verge, on es tornarà a traslladar la imatge del Roser des del Crist fins a la Nativitat, on se li farà la missa solemne a la vesprada i es traurà en processó.

L'avantsala festiva preveu també actes taurins, amb la col·laboració de l'Associació Cultural Taurina Santa Quiteria, en el recinte instal·lat en l'aparcament Séquia Parra, al costat de l'institut Vila-roja. Hi haurà Concurs de Retallades Local, Gran Prix i vaques enfundades. A més de menjar i sopar popular en la carpa de festes per a les penyes.

El diumenge 1 d'octubre hi ha programades classes pràctiques a càrrec de l'Escola Taurina de Castelló.

Pots consultar tot el programa de festes complet en este enllaç i el cartell taurí clicant ací.

Setmana del Roser

Serà el dia 6 quan arrancarà el programa tradicional d'actes com a tal amb l'Esclat de Festa en la plaça Major. L'apartat taurí cobra especial rellevància aquestes festes en exhibir-se 21 bous de les ramaderies de major renom. “Es tracta de la xifra més elevada dels últims anys, hi ha molta afició”, ha ressaltat Soler.

Sens dubte, un dels plats estrela serà el tancament del dissabte 7 d'octubre, a les 12.00 hores, amb sis bous salvatges patrocinat per la penya El Caragol, que celebra el seu 50é aniversari. La coneguda ramaderia de Garcigrande fa el seu debut popular, ja que a penes s'han bregat bous d'aquest ferro pels carrers. “Des d'ací vull agrair la labor i el gran esforç que fan totes i cadascuna de les penyes d'Almassora per contribuir al fet que el cartell taurí siga considerat pel món del bou al carrer com a plaça de primera categoria”, ha destacat Soler.

En el terreny taurí, destaca també la solta de bous al migdia i a la nit el mateix dia del Roser, un bou embolat la vesprada del divendres 13 o la transhumància urbana de bestiar en el recinte pensant en els més xicotets.

El diumenge 8 d'octubre seran els actes religiosos en honor al Roser i, a la nit, hi haurà bou embolat.

El dilluns 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat, es realitzarà l'ofrena floral al rei Jaume I davant el seu monument i, a continuació, al bust de Pere Cornell.

El Dia del Major serà el dimecres 11 en la plaça Pere Cornell. La cita estarà amenitzada pel grup Jacaranda. El Dia del Xiquet serà el diumenge 15 amb multitud d'activitats en l'aparcament de la piscina i berenar. Les inscripcions per al berenar dels xiquets, així com per al Dia del Major i el sopar de pa i porta s'acaben el 6 d'octubre.

Música per a tots

També en la carpa de festes, s'ha apostat per fer dos festivals de Dj’s amb animació els dos dissabtes, i un festival remember per al dia 11 amb l'actuació de Miguel Serna, Javi Boss, Tonet Marzá, Pirri dj i DJ César.

En l'esfera més musical també destaca l'actuació de l'Orquestra Panorama el diumenge 8 en l'aparcament de la piscina i el concert de la coneguda cantant Soraya, el dissabte 14, en la plaça Espanya. Hi haurà Tribut a Mecano el dissabte 7 en la plaça Espanya.

El dijous 12 d'octubre, festivitat nacional, hi haurà missa en honor a la Verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, i, a continuació, festivitat en la caserna.

En l'àmbit gastronòmic, el divendres 13 tindrà lloc el sopar de pa i porta en la plaça Espanya, mentre que el dissabte serà el tombet de bou al carrer Trinitat.

L'espectacle final de festes, el diumenge 15 d'octubre, en la plaça Pere Cornell posarà el fermall d'or a les celebracions en honor al Roser.

Exposicions

A nivell cultural, destaca l'exposició de pintura Joan Simó i Almassora: Els Arrels i desenllaç d’un gran artista exogen en el Espai Mercat i la de l'artista local Enrique Agut en la planta baixa de l'Ajuntament. A aquestes se suma la de caixalmassora El llenguatge del silenci de Nacho Puerto.

Agraïments

El regidor de Festes ha animat a tots els almassorins a “gaudir de cadascun dels actes i a viure la setmana festiva amb ganes i il·lusió”. A més, Soler ha agraït la “gran faena” que fa la Junta Local de Festes, igual que la col·laboració de la Policia Local i el Servei Municipal de Manteniment i Logística perquè l'agenda transcórrega amb normalitat. També ha tingut un especial esment per a la reina de les festes, Elena Portalés, i la seua cort d'honor, “perquè representen a Almassora, als nostres joves, al futur”.

L'edil també ha fet una crida a la convivència i respecte veïnal durant aquests dies de celebracions.

Venda del programa de festes

El llibre de festes ha eixit ja a la venda i podrà adquirir-se a la porta de l'Ajuntament el dimarts 26 de setembre, el divendres 29, el dimarts 3 d'octubre, dijous 5, divendres 6 de 9.30 a 13 hores. El dimarts 26, dijous 28, dilluns 2 i dimecres 4 es podrà adquirir de 18.30 a 20.00 hores.

Pujar