elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SANTA QUITÈRIA 2024

Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer

Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer
  • El cartell taurí preveu hui l'exhibició de tres astados patrocinats per 40 penyes de les ramaderies Port de Sant Lorenzo, Peñajara de Casta Xixona i Bous de Lagunajanda

MÉS FOTOS
Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer - (foto 2)
Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer - (foto 3)
Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer - (foto 4)
Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer - (foto 5)
Almassora continua amb les festes patronals: hui amb el 'Dia del Major' i bous al carrer - (foto 6)

El Dia del Major de les festes patronals en honor a Santa Quitèria, a Almassora, reunirà esta vesprada, a partir de les 18.15 hores, en la plaça Pere Cornell, a més de 1.200 persones que s'han inscrit en el berenar que es repartirà a tots els assistents. La reina de les festes, Aitana Adsuara, al costat de la seua cort d'honor, i membres de la corporació municipal, amb l'alcaldessa, Maria Tormo, assistiran a l'acte per a acompanyar als més majors en esta jornada tan especial.

A més del tradicional berenar, la vesprada estarà més que animada gràcies a l'actuació d'Helena Bianco y Los Mismos, que, sens dubte, posaran ritme a l'acte amb cançons que seran més que conegudes per als presents.

“El programa d'actes està pensat per a tots els públics i els nostres majors també han de tindre el seu dia i gaudir d'un divertit berenar amb música que els porta molts records”, ha assenyalat l'alcaldessa, qui ha posat l'èmfasi en la necessitat d'apostar per un envelliment actiu.

“Els nostres majors han construït l'Almassora que hui coneixem, pertanyen a una generació lluitadora i treballadors i a ells els devem el nostre present, així que han de gaudir de les nostres festes com mereixen”, ha ressaltat Tormo.

Cartell taurí

El programa de hui preveu l'exhibició de tres bous a la vesprada, que seran embolats a la nit. El primer d'ells és de la ramaderia Puerto de Lorenzo i està patrocinat per les penyes El Rollet, La Fuga, la Travessa, L’Emboscà, L’Artiste, La Katrava, La Divisa, La Kurda, El Porrat, La Maraña, La Traskà, La Xaskà i El Vaivén. El segon bou, amb eixida des de la plaça Major, del ferro Peñajara de Casta Jijona està patrocinat per les penyes El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba, La Kalatra, Bufa la Gamba, El Desdén, El Intento, La Stranká i La Trenka.

El tercer és un exemplar de Toros de Lagunajanda, amb eixida des de la plaça Major, patrocinat per les penyes Sant Roc, El K-nut, El Duro, El Desfase, La Priva, La Kolva, La Trama, La Trieka, La Treba, La Falkà, La Kalimba, La Tolka, El Demacre i La Juerga.

A més, el programa de hui ve carregat de propostes amb entrada de vaques al migdia, activitats infantils en la plaça Mates del terrorisme, tancament infantil de carretons en finalitzar els actes taurins patrocinat per l'Associació de Penyes Taurines d'Almassora (APTA), l'actuació dels castellonencs Jarana en el Mesó del Vi i l'actuació de DJ en el Recinte Fester.

Pujar