elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora avança en transformació digital gràcies als Fons Europeus Next Generation

Almassora avança en transformació digital gràcies als Fons Europeus Next Generation
  • Alguns dels projectes implantats han sigut una app per a tràmits esportius, un sistema de petició de cites prèvies per al Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), un tauler d'anuncis electrònic i un espai wifi en l'Ateneu Jove

  • El regidor de Fons Europeus, José Claramonte, ha ressaltat la importància de continuar apostant, gràcies a l'arribada de fons europeus, per projectes innovadors i tecnològics que permeten millorar l'atenció i servici que es presta al ciutadà

L'Ajuntament d'Almassora prossegueix amb la posada en marxa dels projectes finançats amb Fons Europeus Next Generation destinats a avançar en la transformació i modernització digital de l'administració local per a millorar i optimitzar servicis i recursos.

En l'apartat d'estes subvencions referit a infraestructures digitals, el consistori va sol·licitar ajudes per a l'adequació i millora de les infraestructures digitals de l'Ajuntament. Per a això s'han completat diverses actuacions, mentre que unes altres estan ara en procés de materialitzar-se.

Un dels projectes ha sigut la implantació de punts i de llocs digitals d'ajuda a la ciutadania amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels servicis públics digitals als ciutadans i empreses. Així, s'ha implantat una app per a tràmits esportius, un sistema de petició de cites prèvies per al Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), un tauler d'anuncis electrònic accessible des de fora d'internet, un espai wifi en l'Ateneu Jove o un sistema de gestió d'esperes en les dependències de Servicis Socials.

D'igual mode, també s'han activat llocs mòbils per a accessos des de fora de les oficines per a complir amb l'objectiu de millora de l'eficiència i eficàcia dels empleats públics, a través de la posada a la seua disposició d'ordinadors portàtils per a treballar fora de les dependències municipals. L'import de la despesa de l'adquisició dels ordinadors portàtils no es justificarà en estes ajudes, ja que s'ha pogut finançar amb altres ajudes europees. També s'ha adquirit una impressora 3D.

Una altra de les actuacions ha consistit en la modernització de la plataforma i el producte del gestor de base de dades corporativa, i s'ha dotat de diversos elements nous d'ajuda a la gestió, especialment, per a l'àrea d'Urbanisme.

Quant a l'automatització de la seguretat, s'han instal·lat càmeres de seguretat i alarmes en instal·lacions municipals i sistemes informàtics de control per a la Policia Local d'Almassora.

Fons europeus

El regidor de Fons Europeus, José Claramonte, ha ressaltat la importància de continuar apostant, gràcies a l'arribada de fons europeus, per projectes innovadors i tecnològics que permeten millorar l'atenció i servici que es presta al ciutadà. L'edil ha explicat que el termini per a executar les actuacions proposades establit en les bases reguladores és fins al 30 d'abril, però, actualment, ja estan totes les actuacions executades i s'està en fase de justificació d'estes.

D'altra banda, Claramonte ha indicat que ara s'està a l'espera de la convocatòria dels fons d'Estratègies Territorials Integrades (ETI) de la Unió Europea per a poder concórrer a noves subvencions que permeten materialitzar altres projectes destacats.

Pujar