elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora avança la Setmana Santa amb la XI Ruta de la Tapa i el Vi

Almassora avança la Setmana Santa amb la XI Ruta de la Tapa i el Vi
  • Sota el lema ‘A l’abril, tapes mil’, obri hui la seua cita amb la gastronomia local

La XI Ruta de la Tapa i el Vaig veure ha arrancat hui a Almassora en els nou locals inscrits en aquesta edició que s'avança a la Setmana Santa. La localitat dona així el tret d'eixida a les festes amb un nou impuls a l'hostaleria local, que en aquesta ocasió servirà cada plat i beguda per quatre euros. L'equip de govern i els organitzadors i patrocinadors, en representació de Diví i Tallers Queral, han inaugurat aquesta cita gastronòmica a casa María.

Sota el lema ‘A l’abril, tapes mil’, cadascun dels establiments ofereix des de hui dues bocades acompanyats d'una consumició com a vi blanc o negre, cervesa, refresc o aigua fins al diumenge 30 d'abril. La cita es repetirà cada jornada de divendres, dissabte o diumenge i, a causa de la coincidència amb la Quaresma, una de les dues tapes no pot portar carn entre els seus ingredients. És la tapa ‘tambor’ patrocinada per Tambors de Passió.

En aquesta ocasió, la XI Ruta de la Tapa i el Vi d'Almassora compta amb la participació dels locals: Tasqueta del Mercat, Caleta de Javixu, Miami, Casa Elena, Els Graelles-platja, Casa María, La Solera, Duo i El Bistró. La Regidoria de Comerç impulsa una cita que suma la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Tallers Queral, Divino, Tambors de Passió i l'Associació de Professionals i Comerciants d'Almassora (Aproca).

Tots els menús estan disponibles en les xarxes socials del consistori i de la Ruta de la Tapa i tenen un cost de quatre euros. La Caleta de Javixu elabora ‘Anticrisis’ com a tapa de creació propia i ‘Cuaresma’ de tapa tambor, el bar Miami ha optat per ‘Molino – Huerta y corral’ i ‘Sabores Mare Nostrum’, Casa María per la ‘Carxofera’ y ‘Octopus’, el Duo per ‘Panceta crunch’ i ‘Suquet Duo’, El Bistró per ‘Tarongina’ i ‘Profiteroles boletus y salmón’, Casa Elena per ‘Que mirá bobo’ i ‘Buen rollo’, Les Graelles-playa per ‘La campecina’ i ‘Alma Mediterránea’, La Solera per ‘Abogado’ i ‘Matrimonio’ i la Tasqueta del Mercat per ‘Vaixell de fabes’ i ‘Bomba Gallega’.

Finalment, igual que en les anteriors edicions, els qui recórreguen la ruta validaran amb un encuny en un document que rebran en els establiments el consum de les tapes per a accedir al sorteig de premis. Es tracta de cinc sopars, tres d'elles valorades en 60 euros, una quarta que tindrà lloc en el quiosquet de la platja per 120 euros i la que patrocina l'Ajuntament per valor de 250 euros a triar entre qualsevol dels nou locals participants.

Pujar