elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora activa el primer milió d’euros de 2023 per a ocupació

Almassora activa el primer milió d’euros de 2023 per a ocupació
  • Hui arranquen 30 beneficiaris del Taller d’Ocupació i se sumen 10 administratives i 4 agents

MÉS FOTOS
Almassora activa el primer milió d’euros de 2023 per a ocupació - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora ha activat el primer milió d'euros de 2023 destinat a ocupació amb la signatura de 30 contractes per a professionals dels programes d'ús d'obra de paleta, jardineria i administració, a més dels 10 subscrits amb dones específic per a serveis administratius. A aquestes 40 persones que ixen de l'atur se sumen quatre agents de la Policia Local incorporats abans d'aquesta finalitat d'any per a reforçar la plantilla.

Segons han indicat des del departament d'Ocupació, els tallers de 2023 que arranquen hui després de la signatura ahir dels 30 contractes afecten majoritàriament dones per a combatre la bretxa de gènere en la localitat. No en va, el percentatge d'aturades és molt més elevat que el d'homes en aquesta situació i són 20 les que han trobat una oportunitat laboral a través d'aquest programa enfront dels 10 homes contractats.

El Taller d'Ocupació 2023, subvencionat pel servei Labora, té un cost de 695.703,2 euros i permet combinar formació acadèmica en les naus del Centre de Formació de l'avinguda José Ortiz amb pràctiques en el propi recinte o en altres dependències municipals. Es tracta d'un programa de 12 mesos per a traure de l'atur a persones que en situació de dificultat per a trobar un treball.

Aquest és el programa més quantiós dels previstos per a l'exercici 2023 i a ell se sumen també aquesta setmana el programa mixt de formació i ocupació per a 10 dones enfocat en operacions auxiliars de serveis administratius i en relació amb el client. Té un cost de 251.354,4 euros subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació Labora i també permet ocupar i formar a les beneficiàries durant un període d'un any.

Als dos plans d'ocupació sol·licitats per l'Ajuntament per a fomentar l'accés al mercat laboral de la ciutadania se sumen altres quatre incorporacions a la plantilla municipal durant aquesta setmana. En aquest cas es tracta de quatre agents de Policia Local que accedeixen com a funcionaris després de superar l'oposició i la formació en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe).

En total, més d'un milió d'euros de 2023 reservats per a programes d'ocupació i reforç de la plantilla municipal. “Complim així un doble objectiu: donar una oportunitat laboral a la ciutadania i millorar l'atenció i els serveis que prestem a la població”, ha considerat l'alcaldessa, Merche Galí.

Pujar