elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora activa el pla de neteja de séquies i embornals per a previndre inundacions

Almassora activa el pla de neteja de séquies i embornals per a previndre inundacions
  • Les actuacions també se centren en el manteniment i posada a punt de les tres estacions de bombament i els cinc col·lectors del terme municipal

  • La regidora Silvana Rovira ha explicat que s'està treballant amb previsió per a evitar problemes als veïns, amb especial incidència en la zona de la platja

L'Ajuntament d'Almassora ha activat el pla per a previndre possibles inundacions en cas de pluges torrencials o episodis de gota freda. El primer tinent d'alcalde i regidor d'Agricultura, José Claramonte, s'ha reunit amb la segona tinenta d'alcalde i regidora de Platges i Seguretat, *Silvana Rovira, així com amb l'enginyer municipal per a traçar el calendari d'actuacions a realitzar en les pròximes setmanes.

Així, les tasques se centraran en la neteja d'embornals en tot el terme municipal, així com de les diferents séquies distribuïdes per la zona agrària de la localitat. A més, les accions també aniran encaminades al manteniment i posada a punt de les tres estacions de bombament i els cinc col·lectors existents.

En el programa d'intervencions es presta especial atenció a la neteja profunda del clavegueram existent en tota la zona de la platja. En la reunió s'ha acordat que el dia previ al fet que Emergències decreti algun tipus d'alerta relacionada amb intenses precipitacions, tant l'enginyer municipal com Rovira revisaran el correcte funcionament de tots els dispositius destinats a evitar inundacions, especialment, en la zona litoral.

En aquest sentit, els problemes solen concentrar-se en la zona de Benafelí i en la compresa entre Roser de la Mar i el camí Benafelí. En el cas urbà, la reforma de l'avinguda Castelló, que compta amb nou sistema de drenatge, cerca previndre les inundacions.

“Estem treballant amb previsió cara a la possible arribada, després de l'estiu, de capítols de gota freda o pluges torrencials. La planificació resulta crucial per a evitar o mitigar problemes d'inundacions als nostres veïns i totes les molèsties que van aparellades”, ha detallat Rovira.

Pujar