elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora aconsegueix un nou taller d’ocupació exclusiva per a dones

Almassora aconsegueix un nou taller d’ocupació exclusiva per a dones
  • Una desena d’alumnes disposaran d’un any per a aprendre coneixements administratius

L'Ajuntament d'Almassora incorpora un nou taller d'ocupació per a dones que comptarà amb una desena d'alumnes de l'especialitat d'administració. El mòdul remunerat està aprovat per la Generalitat Valenciana a través del servei Labora, qui subvencionaran el programa amb un pressupost de 251.354,40 euros. Així, la iniciativa ha sorgit per a compensar la desigualtat en l'accés de la dona al mercat laboral, conforme assenyalen les dades d'ocupació.

Les deu estudiants del nou taller, que tindrà una duració de 12 mesos, començaran les classes abans del 31 de desembre. Amb un total de 1.920 hores de formació, la instrucció estarà dividida entre la pràctica professional i les sessions d'aprenentatge en les quals realitzaran operacions auxiliars de serveis administratius i generals, juntament amb activitats administratives en la relació amb el client.

D'altra banda, la Generalitat també ha tornat a aprovar els tallers mixtos d'ús d'administració i gestió, jardineria i obra de paleta i acabats amb una subvenció de 754.063,20 euros. D'aquesta manera, 30 persones desocupades podran cursar un itinerari formatiu, que començarà abans que acabe l'any. En aquest sentit, al llarg del curs, l'alumnat rebrà orientació, assessorament i informació laboral i professional així com formació empresarial, amb l'objectiu d'agilitar la seua incorporació al mercat de treball.

L'alumnat del taller de treballs administratius executarà tasques relacionades amb la gestió auxiliar de documentació, operacions de telefonia, atenció al públic, suport administratiu i d'ofimàtica. L'estudiantat de jardineria realitzarà labors de, per exemple, reg, sembra o poda. D'igual manera, en obra de paleta s'ocuparà de revestiments, aplicacions de pintures i imprimacions, execució de fàbriques a cara vista, replanteig i construcció de murs de maçoneria i col·locació d'elements auxiliars, entre altres.

Les persones beneficiàries dels cursos estaran situades en diferents dependències municipals com l'Ajuntament, la Casa de la Cultura, Serveis Socials, Centre de Formació o la piscina. Ara, la iniciativa continuarà amb el procés de selecció del personal directiu, auxiliar i docent, així com l'alumnat que ocuparà les deu places de cadascun dels mòduls oferits. El pressupost total dels quatre tallers d'ocupació aconsegueix el milió d'euros.

Pujar