elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora acollirà diumenge que ve 28 d'abril la V Marxa contra el Càncer de Mama

Almassora acollirà diumenge que ve 28 d'abril la V Marxa contra el Càncer de Mama
  • Els fons recaptats en este esdeveniment solidari, organitzat per la Fundación Le Cadó, aniran destinats a tres projectes d'investigació sobre tractaments i teràpies amb els quals col·labora esta entitat

  • “L'única ferramenta per a continuar guanyant la batalla a esta malaltia és la investigació i, gràcies a ella, moltes malaltes han pogut recuperar-se i traslladar un missatge d'esperança a la resta de dones que estan ara en un moment de salut complicat”

Almassora acollirà diumenge que ve 28 d'abril la V Marxa contra el Càncer de Mama organitzada per la Fundación Le Cadó per a recaptar fons que aniran destinats a la investigació d'esta malaltia. L'eixida serà a les 11.00 hores des de la plaça d'Espanya.

L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, ha assistit a la presentació de l'esdeveniment, al costat de la presidenta de Le Cadó, Elvira Monferrer; la regidora de Benestar Social, Eugenia Martinavarro, i altres membres de la fundació, així com representants d'entitats col·laboradores.

Tormo ha destacat el rellevant treball que fa la fundació per a avançar en la lluita contra el càncer, recaptant fons per a investigar la possible efectivitat de tractaments i teràpies. “L'única ferramenta per a continuar guanyant la batalla a esta malaltia és la investigació i, gràcies a ella, moltes malaltes han pogut recuperar-se i traslladar un missatge d'esperança a la resta de dones que estan ara en un moment de salut complicat”, ha afirmat l'alcaldessa.

“Tota la societat, especialment, les administracions públiques hem d'estar compromeses amb la investigació contra el càncer, perquè només a través d'ella se salven vides”, ha indicat Tormo, al mateix temps que ha animat a tots els almassorins a sumar-se a la marxa i contribuir, d'esta manera, a esta causa que és “la de tots”.

Projectes d'investigació

Els fons recaptats van destinats a finançar diversos estudis posats en marxa, com el projecte BAFC (Beneficis de l'Activitat Física en el Càncer de Mama) que desenvolupen la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia naix a la Universitat Jaume I i l'Hospital Provincial de Castelló. També es col·labora en l'estudi sobre alteracions específiques del càncer de mama en dones joves menors de 35 anys, que duu a terme el Incliva, o el projecte Embarcam de Càncer de mama i el desig de ser mare que duu a terme el grup GEICAM.

Inscripció

Les persones interessades a participar en la marxa solidària poden inscriure's amb una aportació de huit euros i se'ls farà lliurament d'una samarreta. Els punts d'inscripció són els següents: Ventura. Sabater i Tapisser, Alfil.be Papereria, Farmàcia Piquer, Piquer Óptica, Farmàcia Ortopèdia Berta Mallol i Cerama Urbana.

Pujar