elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 inscrits en el pa i porta de Sant Joan

Més de 1.000 inscrits en el pa i porta de Sant Joan
  • La platja registra 635 sol·licituds per al dissabte i Botànic, 396 per al divendres

MÉS FOTOS
Més de 1.000 inscrits en el pa i porta de Sant Joan - (foto 2)

La Junta Local de Festes d'Almassora ha confirmat les més de mil inscripcions registrades per a participar en els dos sopars de pa i porta programades entre el divendres i el dissabte. D'una banda, els voltants de la plaça Botànic Calduch reuniran el divendres a prop de 400 persones amb motiu de la recuperació de la festa de Sant Joan, mentre que en el cas de la platja, l'assistència també serà multitudinària un dia després amb 635 inscrits.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha qualificat de "rotund èxit" la distribució de les celebracions de Sant Joan en dues jornades per a afavorir la participació veïnal "i garantir així que cap interessat haja de decidir entre acudir a la platja o a Botànic". De fet, la recuperació de la festa en aquesta plaça ha superat totes les previsions en rebre 396 sol·licituds per a un sopar que serà multitudinàri.

Començarà a les 21.30 hores i la Junta Local de Festes lliurarà begudes als assistents, que portaran el sopar de casa. Està prevista també una actuació musical en finalitzar l'esdeveniment, a més d'activitats infantils per a entretenir als més xicotets. A mitjanit tindrà lloc el tradicional encès de la foguera monumental.

Un dia després serà el torn del veïnat de la platja, que es reunirà per a compartir taula a les 21.30 hores. Els 635 assistents estan convidats també a continuar la festa amb la música d'un dj local, a més d'activitats infantils. La Regidoria de Platges ha previst també una xaranga per a les 23 hores i correfocs després de l'encès de la foguera en la mitjanit. Tots dos partiran del Roser del Mar. La xaranga La Bomba Show es dirigirà cap a Pla de la Torre i després cap a Pitillo, mentre que el correfocs avançarà cap al riu per a finalitzar en el punt de partida.

Tant en el cas de la platja com en el del nucli urbà, l'edil ha demanat el màxim respecte de les persones assistents cap al mobiliari urbà i, sobretot, l'arena en la costa per a evitar accidents. "Fem una crida per a no utilitzar objectes punxants ni vidre en les fogueres que puguen causar ferits", ha assenyalat Falcó, que ha convidat a dipositar les deixalles en les papereres "per a mantenir neta Almassora".

Pujar