elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vora 800 esportistes participen dijous en la XXVIII Jornada UPAPSA en la UA

Vora 800 esportistes participen dijous en la XXVIII Jornada UPAPSA en la UA
  • Aquesta edició serà la 15a que té lloc en les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig

  • L’esdeveniment congregarà unes 1.500 persones entre atletes, tècnics, acompanyants i voluntaris de l’organització arribats de localitats de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia

Les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig acolliran, per quinzè any consecutiu, la Jornada UPAPSA, un esdeveniment d’esport inclusiu que compleix 28 edicions i que congregarà vora 800 esportistes que competiran en diferents modalitats d’esports adaptats.

Des de les 10.30 hores, amb la cerimònia d'inauguració, i fins a les 15 hores, aproximadament, quan tindrà lloc el lliurament de trofeus i la posterior desfilada de clausura, els vora 800 esportistes participaran en una vintena de competicions distribuïdes en quatre modalitats. Entre atletes, tècnics, personal d’organització, voluntaris, àrbitres i acompanyants seran unes 1.500 persones les que participen en aquesta jornada.

La Universitat d'Alacant i la Unió Provincial d'Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual d'Alacant (UPAPSA) col·laboren en la celebració d'aquesta jornada de competicions esportives, considerada el major esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Comunitat Valenciana. Fins a les instal·lacions esportives de la UA es desplaçaran persones procedents de prop d’una trentena de centres d’atenció al col·lectiu de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia.

Amb aquest tipus de jornades, els organitzadors pretenen potenciar l’evolució dinàmica de les persones, l’autonomia i la independència, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport com la cooperació, el treball en equip, la competitivitat o el sacrifici, entre d’altres, sense oblidar la feina de conscienciació social que des de la institució acadèmica alacantina es promou amb diferents iniciatives.

Competicions

Les competicions es dividiran en quatre grans blocs de modalitats esportives com l'atletisme, la petanca, les proves adaptades i l’eslàlom en cadira de rodes. En concret, cada modalitat esportiva tindrà diferents proves, amb classificatòries i finals i, al mateix temps, en alguns esports es dividirà la competició en seccions masculina i femenina.

Encara que allò més important és participar, i més en una jornada lúdica com la d’UPAPSA, també la competició és part intrínseca a l’esport. Per això, per a cada competició de cada modalitat d’atletisme i per a cada nivell de petanca i grups de les proves adaptades s’ha previst el lliurament de medalles d’or, plata i bronze, respectivament, per a les tres primeres persones classificades, a més de les medalles a la participació que obtindran cadascun dels esportistes.

Pujar