elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SUCCESSOS ALACANT

VÍDEO | "Que s'ofega, per favor": la Policia Nacional salva la vida d'un home a punt de morir ennuegat en un bar d'Alacant

"Que s'ofega, per favor": la Policia Nacional salva la vida d'un home a punt de morir ennuegat en un bar d'Alacant
"Que s'ofega, per favor": la Policia Nacional salva la vida d'un home a punt de morir ennuegat en un bar d'Alacant
  • Moments de tensió els viscuts este dijous en este local de restauració de la ciutat alacantina, amb la presència del fill de la víctima

MÉS FOTOS
VÍDEO | "Que s'ofega, per favor": la Policia Nacional salva la vida d'un home a punt de morir ennuegat en un bar d'Alacant - (foto 2)

Dos agents de la Policia Nacional realitzen la maniobra d'Heimlich a un home que estava patint una ennuegada amb una rosta en un Bar-Cafeteria evitant la seua defunció per asfíxia.

Els fets van tindre lloc el dia 11 de gener sobre les 11.00 h. del matí en un Bar-Cafeteria de la zona nord d'Alacant on dos pintors (pare i fill) gaudien d'un esmorzar més que merescut a la meitat de la seua jornada matinal.

Va ser sobre eixa hora quan dos agents de la Policia Nacional adscrits a la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant, que també es trobaven en la cafeteria, van ser requerits per un d'eixos pintors (fill), molt alarmat, al crit de “QUE S'OFEGA, PER FAVOR”, demanant ajuda als agents en estar patint el seu pare una ennuegada.

Els agents van poder comprovar que l'home afectat no podia respirar i realitzava gestos clars de tindre les vies respiratòries obstruïdes i estar patint una ennuegada.

Va ser llavors quan els Policies Nacionals, al mateix temps que donaven instruccions a la nostra Sala CIMACC- 091 perquè es dirigiren al lloc els servicis sanitaris, i davant la gravetat de la situació en veure que la vida d'esta persona corria perill, van començar a realitzar-li la coneguda com a "maniobra d'Heimlich"; procediment de primers auxilis que es realitza quan una persona té la laringe obstruïda per menjar o altres cossos estranys.

Després de realitzar els agents la maniobra d'auxili, la víctima va semblar recobrar la respiració, però tot seguit va tornar a assenyalar als agents que les seues vies respiratòries encara es trobaven obstruïdes, sent rellevat en la maniobra per l'altre agent.

Segons després d'estar aplicant esta maniobra, l'auxiliat va expulsar per la boca un tros de rosta que li estava obstruint la laringe i que li estava provocant l'asfíxia, resultat que podria haver arribat a ocórrer si no haguera sigut per la ràpida i experimentada actuació policial. Els clients i treballadors que es trobaven en l'establiment, a més d'altres agents de la Policia Nacional que van acudir al mateix en sentir l'avís, van respirar alleujats en veure que el treballador tornava a agafar aire.

Una vegada l'home va ser auxiliat pels agents va començar a respirar amb normalitat, podent parlar sense cap impediment, agraint als agents l'auxili prestat manifestant “M'heu salvat la vida”, després de la qual cosa va marxar del lloc pel seu propi peu i no sent necessari finalment l'assistència dels servicis sanitaris.

Hui dia 13 de gener del 2024 la Policia Nacional complix 200 anys des de la seua creació i la labor que exercix i ha exercit durant tots estos anys este cos només es reflectix a nivell professional en relació a la prevenció i persecució de la delinqüència, sinó també a nivell humanitari, actuant en qualsevol moment i lloc en el qual el ciutadà el necessite.

Per a això mantenen una constant formació al llarg de tota la seua carrera professional assistint a cursos de reanimació cardiopulmonar, així com d'ús de desfibril·ladors, sent de summe interés tant a nivell professional com personal, aconseguint així els coneixements necessaris per a poder-los aplicar en cas d'urgència en qualsevol moment que se'ls requerisca, per la ciutadania d'Espanya.

Jose Vicente de 57 anys d'edat, no ha volgut deixar passar l'ocasió i ha acudit en un dia tan important per a la Policia Nacional com és hui i entregar una carta d'agraïment als dos agents que dijous passat li van salvar la vida, fent-se una foto amb ells.

Pujar