elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
TIROTEIG A ALACANT

VÍDEO | Així ha sigut el tiroteig en una operació antidroga a Alacant que ha acabat amb quatre guàrdies civils ferits

Així ha sigut el tiroteig en una operació antidroga a Alacant que ha acabat amb quatre guàrdies civils ferits
Així ha sigut el tiroteig en una operació antidroga a Alacant que ha acabat amb quatre guàrdies civils ferits
  • Un dels atrinxerats ha obert foc contra els agents amb una escopeta de caça, aconseguint a quatre d'ells, que han resultat ferits

Quatre guàrdies civils han resultat ferits després d'un tiroteig en El Moralet (Alacant). El succés ha ocorregut sobre les set del matí, quan s'anava a registrar un habitatge en el marc de l'operació Sarpa i un sospitós s'ha atrinxerat amb una escopeta.

Cap a les 6.50 hores del matí de hui, els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància d'Alacant, escaló operatiu especialitzat a executar l'obertura de l'habitatge i assegurar a les persones en el seu interior, per a vetlar per la seguretat de tots, es trobava desplegada en una dels habitatges del Moralet.

Després de trucar a la porta de l'habitatge en reiterades ocasions, a veu de “Guàrdia Civil”, coneixedors que en el seu interior es trobaven un dels principals objectius i el pare d'aquest, i davant l'absència de resposta per part dels habitants, han iniciat l'obertura forçosa de la porta de la parcel·la. El pare de l'objectiu ha obert foc contra els agents, pel que sembla amb una escopeta de caça. Ha efectuat nombrosos trets dirigits cap als agents, aconseguint a quatre d'ells, que han resultat ferits.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat respecte a aquest assumpte que "el fet s'ha produït en el marc d'una operació de la Gurdia Civil contra el tràfic de drogues". Bernabé ha avançat que quan els guàrdies han entrat al domicili "dues persones han disparat amb una escopeta".

A conseqüència d'aquests trets, quatre guàrdies civils han resultat ferits, un d'ells de bala, "és a l'hospital i la seua vida està fora de perill" ha informat la delegada del Govern.

Els quatre Guàrdies Civils ferits de bala han sigut traslladats a l'Hospital General d'Alacant. Un d'ells ha rebut l'impacte directe d'un tret al braç esquerre, i els altres tres, per impacte després del rebot de la munició que eixia de l'arma, presenten ferides en diferents parts del cos. El pronòstic dels quatre agents és estable i no es tem per la vida de cap d'ells.

Pilar Bernabé ha comunicat que "les dues persones que han disparat han sigut detingudes i passaran a disposició judicial".

L'Operació Sarpa segueix en desenvolupament: La Guàrdia Civil continua en aquest moment amb les entrades i registres previstos

Al començament del present any, els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) van iniciar l'operació Sarpa per a investigar un presumpte delicte de tràfic de drogues, comés per un grup de persones, assentades en diferents localitats de la província d'Alacant.

En el marc dels esbrinaments, dimecres passat dia 22, els investigadors van detectar un enviament sospitós per paqueteria, que anava a realitzar un dels principals objectius des d'Alacant amb destinació a Irlanda. Sol·licitada l'autorització al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Alacant, que dirigeix aquesta causa, va ser autoritzada la intervenció i obertura del paquet, que es va dur a terme en el matí del dijous, en les instal·lacions d'una empresa situada en la capital. Es tractava d'un termo de 50 litres, en l'interior dels quals portava 3 quilos i mig de cabdells de marihuana, en 27 paquets de xicoteta grandària, premsatges i envasaments al buit.

A la vista dels fets, la Guàrdia Civil va decidir programar la fase d'explotació de l'operació, sol·licitant les entrades i registres dels quatre domicilis en els quals tenien situats als principals objectius de la banda, un en Torrellano, un altre a Sant Vicent del Raspeig, i altres dues en la Partida del Moralet d'Alacant. El Jutjat va autoritzar les entrades, previstes per al matí de hui, dimarts 28 de març.

El lloc en el qual han ocorregut els fets és un habitatge unifamiliar de dues plantes, d'uns 80 metres quadrats de superfície, que compta amb diversos annexos, situada en una parcel·la d'uns 2.000 metres quadrats, situada en una partida rural en l'extraradi d'Alacant capital. En aquest moment s'està procedint al registre de l'interior de les estades.

La Guàrdia Civil de Sant Vicent continua en aquest moment amb les entrades i registres previstos en els quatre domicilis. En aquest moment ja ha finalitzat el de Torrellano, que s'ha dut a terme en presència del Secretari Judicial dels Jutjats d'Elx, en el qual els agents han confiscat entre altres efectes diverses quantitats de cocaïna, cabdells i plantes de marihuana.

Pujar