elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race

La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race
  • Les dues universitats han segellat avui un acord amb la Conselleria d’Innovació per a incentivar el voluntariat de la comunitat universitària en l’esdeveniment previ a la competició Alacant Port d’Eixida

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race - (foto 2)
La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race - (foto 3)
La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race - (foto 4)
La Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández d’Elx col·laboraran amb el voluntariat de The Ocean Race - (foto 5)

 

Les Universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx han formalitzat avui el conveni de col·laboració per a regular les condicions del Programa de Voluntariat que atendrà l’esdeveniment d’Alacant Port d’Eixida amb la Conselleria d’Innovació, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) que es posarà en marxa amb motiu de l’eixida de la regata The Ocean Race, que partirà d’Alacant el pròxim 15 de gener.

En la signatura de l’acord han participat el president de The Ocean Race, Richard Brisius; la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant (UA), Eva Espinar Ruiz; el vicerector d’Inclusió Sostenibilitat i Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), Raúl Reina Vaíllo, i l’adjunt a la Direcció de la SPTCV, Rufino Selva.

Durant la signatura, totes les parts han posat de manifest la satisfacció per tornar a participar en aquesta iniciativa, després de l’èxit de la col·laboració establida en edicions anteriors de la Volta al Món a Vela, i la seua excel·lent disposició de tornar a col·laborar de manera conjunta en el desenvolupament de diferents accions col·laboratives per a l’organització de l’esdeveniment Alacant 2022-2023 Port d’Eixida.

Richard Bisius ha recordat que des de The Ocean Race «a cent dies de l’inici de la Volta al Món a Vela, estem desitjant que arribe gener per a rebre el voluntariat a la gran família que és The Ocean Race i poder compartir amb ells la passió i l’aventura d’aquest esdeveniment únic».

«Els voluntaris són la cara de la regata a tot arreu, i tenen un paper clau a l’hora de presentar i explicar als visitants les activitats de The Ocean Live Park i de mantenir tot l’esdeveniment en marxa.»

Per part seua, Eva Espinar ha subratllat el paper que dona la Universitat d’Alacant als programes de voluntariat com a part de la formació de l’alumnat. «Signifca una oportunitat d’adquirir valors més enllà de les aules, com el treball en equip o la sostenibilitat, a més d’experiències que els seran útils al llarg de la seua vida.» És per això, ha afegit que la UA «valora de manera molt positiva el protagonisme que tenen els voluntaris en la Volvo Ocean Race».

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Raúl Reina, que ha valorat la importància que té per a la UMH participar en la campanya de captació de voluntariat per a l’Eixida de la Volta al Món, un esdeveniment amb el qual comparteix els valors essencials de la defensa la inclusió, la sostenibilitat i l’esport.

Així mateix, Rufino Selva ha destacat que ja hi ha més de 250 persones inscrites en el programa de voluntariat i que gràcies a la col·laboració de les dues universitats es preveu comptar amb dues-centes persones més. Aquesta campanya de captació de voluntariat està oberta al conjunt de la ciutadania, que pot sol·licitar participar-hi en aquest enllaç.

De la mateixa manera, ha agraït la bona disposició de totes les parts per a col·laborar en aquesta iniciativa i la importància que té el programa de Voluntariat «per a generar un vertader equip amb tota la ciutat d’amb totes les institucions al voltant d’aquesta prova».

«El lema del programa universitari de voluntariat és #TalentoEnMovimiento, una etiqueta que es complementa perfectament amb el lema de la campanya de promoció al voltant d’Alacant Port d’Eixida», que convida  tots i totes a «fer la volta al món amb nosaltres», ha comentat Rufino Selva.

CONVENI DE COL·LABORACIÓ

Tant la UA com la UMH tenen prevista la col·laboració a través d’aquesta mena de convenis amb entitats relacionades amb l’esport i l’organització d’esdeveniments esportius, siga amb finalitats saludables, igualtat i inclusió, oci o competició.

A través d’aquests projectes, les dues institucions acadèmiques i la seua comunitat universitària treballen per a ser actors clau en la promoció de l’esport a les localitats pròximes on se situa qualsevol dels seus campus, especialment en l’àmbit universitari, i així crear sinergies amb entitats esportives del seu entorn i la societat en general.

El compromís que adquireixen la UA i la UMH implica:

Permetre la col·locació de material informatiu de la campanya de voluntariat

per a Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela, als campus de la Universitat d’Alacant i la UMH, durant el període de captació del voluntariat.

Promocionar el programa de Voluntariat Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela a través de les pàgines web de la UA i de la UMH i de les seues xarxes socials, i permetre també la inserció d’enllaços a la pàgina web del Programa de Voluntariat Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela.

Facilitar la selecció d’uns cent voluntaris cadascuna de les universitats, segons les directrius marcades per Alacant 2022-2023 Port d’Eixida de la Volta al Món a Vela, per a col·laborar en l’organització de totes les accions destinades a la celebració de l’esdeveniment que tindrà lloc del 7 al 15 de gener de 2023.

Reconèixer la participació dels estudiants de la UA en les activitats subjectes a aquest conveni, fins a un màxim de 2 crèdits de lliure elecció o crèdits de competències transversals a raó de 25 hores per crèdit o fracció corresponent segons el procediment establit pel Consell de Govern d’aquesta universitat.

La realització de les accions que totes les parts, d’acord mutu, consideren d’interès.

Per part seua, SPTCV es compromet a:

Facilitar i permetre la difusió a la UA i la UMH de fullets informatius o el material promocional que les dues institucions consideren oportú, per a fomentar les accions de (promoció i formació) de voluntariat que es realitzen des d’aquest organisme.

Informar l’estudiantat universitari de l’organització, disseny i execució d’un pla de voluntariat per a l’esdeveniment que és objecte d’aquest conveni.

Facilitar als voluntaris seleccionats la formació adequada per a particpar en l’esdeveniment, amb continguts d’interès per a la seua formació transversal, segons acord de les parts.

Proporcionar a les persones voluntàries el material i els recursos necessaris per a participar en l’esdeveniment.

Certificar a cada participant voluntari de manera individualitzada les activitats de formació dutes a terme i les activitats particulars realitzades durant la celebració de l’esdeveniment, a l’efecte de ser reconegudes per la UA i la UMH en cas de sol·licitar-ho pels vies i normatives vigents en el moment de la seua sol·licitud i tramitació de reconeixement.

Indicar en la pàgina web de l’esdeveniment, així com en els materials de promoció i de divulgació, que les dues institucions acorden a través dels seus representants en aquest conveni situar de manera visible els logotips de totes dues institucions com a entitats col·laboradores, així com el seu lema #TalentoEnMovimiento per a activacions conjuntes en xarxes socials.

Pujar