elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant suma vint-i-set medalles i un rècord d’Espanya en els Campionats d’Espanya Universitaris 2023

La Universitat d’Alacant suma vint-i-set medalles i un rècord d’Espanya en els Campionats d’Espanya Universitaris 2023
  • Els esportistes de la UA han aconseguit sis ors, nou plates i dotze bronzes en les proves universitàries disputades entre els mesos d’abril i juny

 

La Universitat d’Alacant ha conclòs la participació en els Campionats d’Espanya Universitaris 2023 (CEU) amb vint-i-set medalles repartides en sis ors, nou plates i dotze bronzes i amb la consecució d’un rècord d’Espanya en la modalitat d’halterofília.

D’entre les medalles que han obtingut els esportistes de la Universitat d’Alacant destaca l’or en la prova d’halterofília per l’estudiant del grau d’Arquitectura Martina Gramajo. La representant de la UA, que competeix en categoria 59 quilos, va alçar 63, 67 i 70 quilos en arrancada i en dos temps, els 85, 89 i 92 quilos. Aquest últim registre va ser el que li va servir per a fixar un nou rècord d’Espanya en categoria universitària. A més, en el total olímpic, va acumular 162 quilograms.

Les altres cinc medalles daurades es van aconseguir en les competicions de triatló per universitats, en bàsquet 3x3, en natació adaptada (María Candela Bonete) i dues medalles en judo (Aitana Fernández Herrera i Mireia Rodríguez Salvador).

Per esports, l’equip d’atletisme va sumar tres medalles, les de plata de Ferran Ramírez en longitud i Miguel Baidal en 10.000 metres, i la de bronze, també de Miguel Baidal, en els 5.000 metres, el qual també va recollir el bronze en la prova de camps a través. L’equip masculí d’handbol va arribar a la final i va tornar a Alacant amb la medalla de plata, mentre que el conjunt de futbol sala femení es va endur la medalla de bronze.

En halterofília, a més de l’or de Martina Gramajo, Jorge Ramón es va penjar la plata en la categoria de 102 kg, i en judo, als dos ors esmentats anteriorment cal sumar-hi el bronze aconseguit per Luis Martínez Vázquez en la categoria de 81 quilos, i la medalla, també de bronze, obtinguda en la classificació per universitats.

La natació adaptada va sumar un total de quatre medalles en la competició universitària, totes de María Candela Bonete, a més de l’or ja esmentat en els 100 metres lliures, també es va endur l’argent en els 50 lliures i en els 50 i 100 esquena.

En pàdel, Óscar Vázquez Fernández i Alberto Perez Bernabeu es penjar la medalla de bronze en la competició, que va servir també per a sumar la tercera posició en la classificació d’universitats, mentre que en taekwondo, es van obtenir 3 medalles, dues en la disciplina de pumse, plata d’Ángel Martínez Fernandez i Marina Ruíz Villagordo per parelles i la medalla de bronze de María José Alfocea i en la disciplina de combat, Pablo López Iborra va aconseguir el metall de bronze.

En tennis de taula, Marina Ñiguez i Elena Tenza es van emportar la medalla de bronze, en tir amb arc Àngels Alcaraz Valls va aconseguir la plata i en voleibol de platja, Irene Troyano i Rocío Mozos es van endur la medalla de bronze.

Pujar