elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant presenta dijous l’Observatori de Producció Científica

La Universitat d’Alacant presenta dijous l’Observatori de Producció Científica
  • Pretén visibilitzar el treball de 3.000 investigadors de la UA i recull més de 100.000 publicacions científiques, 4.400 tesis dirigides i 268 patents

  • Aquesta iniciativa del Vicerectorat d’Investigació s’ha realitzat en col·laboració amb el Vicerector de Transformació Digital, la Biblioteca Universitària i la Fundació Dialnet

La Universitat d’Alacant presenta dijous, 25 d’abril, l’Observatori de la Producció Científica, un projecte del Vicerectorat d’Investigació. Realitzat en col·laboració amb el Vicerectorat de Transformació Digital, la Biblioteca Universitària i la Fundació Dialnet, pretén donar més visibilitat a l’activitat científica desenvolupada pel personal investigador de la UA.

Aquest observatori serà presentat per la rectora de la UA, Amparo Navarro; el vicerector d’Investigació, Juan Mora; la directora del Secretariat d’Estructures per a la Investigació, Maribel Beltrán, i el director de la Biblioteca Universitària, Juan Pablo Gallo, en un acte que tindrà lloc a les 9.30 hores de dijous a la sala d’actes de l’edifici I de l’Escola Politècnica Superior de la UA.

L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la visibilitat de la investigació que es fa a la UA, tant dins de la comunitat universitària, afavorint l’establiment de sinergies entre investigadors, com en la societat en general, en un exercici de transparència en matèria d’investigació, ja que ofereix una panoràmica de les capacitats investigadores de la UA.

El projecte de l’observatori s’ha realitzat en col·laboració amb la Fundació Dialnet, que ha proporcionat el programari que el suporta i ha sigut liderat pel Vicerectorat d’Investigació en estreta col·laboració amb el Servei d’Informàtica i amb la Biblioteca Universitària, que és la responsable de la gestió.

En l’observatori, cadascun dels 3.000 investigadors de la UA compta amb un perfil personalitzable i s’hi pot sol·licitar la inclusió de noves publicacions o obtenir informes sobre l’impacte de les seues publicacions. Igualment, mostra l’estructura organitzativa de la UA per departaments i instituts, grups d’investigació i àrees temàtiques.

Pujar