elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant explora noves vies de col·laboració amb la República Dominicana

La Universitat d’Alacant explora noves vies de col·laboració amb la República Dominicana
  • Amparo Navarro s’ha reunit amb la rectora de l’Institut d’Alts Estudis en Ciències Socials del país caribeny i el director de l’Institut Universitari d’Investigació Ortega y Gasset-Marañón

  • En la trobada s’han abordat la col·laboració actual, a través de la Càtedra UNESCO d’Educació, Investigació i Inclusió Digital de la UA, i s’han explorat noves vies de cooperació

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant explora noves vies de col·laboració amb la República Dominicana - (foto 2)
La Universitat d’Alacant explora noves vies de col·laboració amb la República Dominicana - (foto 3)
La Universitat d’Alacant explora noves vies de col·laboració amb la República Dominicana - (foto 4)

 

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha mantingut una reunió aquest matí per a analitzar les vies de col·laboració que la institució acadèmica manté amb organismes de la República Dominicana en el marc de la Càtedra UNESCO que dirigeix la professora Rosabel Roig.

Entre altres personalitats, l’acte ha comptat amb la presència de Josefina Pimentel, exministra d’Educació de la República Dominicana i actual rectora d’IGlobal (Institut d’Alts Estudis en Ciències Socials), pertanyent a la Fundació Global per a la Democràcia (FUNGLODE), i amb el professor Antonio López Vega, director de l’Institut Universitari Investigació Ortega y Gasset-Marañón, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid. La reunió que ha servit per a abordar els projectes que la Universitat d’Alacant, Iglobal i l’Institut Universitari Investigació Ortega y Gasset-Marañón mantenen en comú, principalment en l’àmbit de la formació de postgrau i per a tractar de noves vies de cooperació de cara al futur.

Tal com han explicat, la col·laboració actual entre les tres institucions es vehicula a través de la Càtedra UNESCO i posa el focus en la formació del professorat en els àmbits de la neuropsicologia i les didàctiques de la llengua i de les matemàtiques. Roig ha explicat que a hores d’ara s’està desenvolupant ja la primera edició del màster Didàctica de la Llengua Espanyola en Educació Primària, la directora del qual és la professora María Teresa del Olmo. Entre els objectius a curt termini hi ha la posada en marxa, al març, de la segona edició d’aquest màster, així com la primera edició del màster en Neuropsicologia i Educació. El següent màster que està previst impartir en el marc d’aquesta col·laboració se centrarà en la didàctica de les matemàtiques.

L’acte ha comptat també amb la presència de la cònsol de República Dominicana a Alacant, Eddy Peña, ja que entre els objectius de la visita està poder aplicar els resultats d’aquesta col·laboració en altres institucions acadèmiques i formatives del país.

En aquest sentit, la rectora d’IGlobal ha apel·lat a la importància de la «solidaritat institucional per al desenvolupament social i humà» i ha destacat especialment que «l’efecte multiplicador que té garantir la formació dels docents, per a la generació d’oportunitats en les noves generacions i, per tant, per a l’avanç de les societats». Des d’IGlobal han insistit en l’excel·lent oportunitat que significa treballar amb la UA, «per la seua gran experiència i qualitat formativa en aquest àmbit».

Per part seua, la rectora ha oferit la col·laboració de la resta de centres i facultats i ha apuntat cap a diferents projectes futurs que podrien ser de gran interès comú.

En aquesta primera trobada presencial de les tres parts, també hi han participat Rosa María Martínez, vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació; Rosabel Roig, directora de la Càtedra UNESCO d’Educació, Investigació i Inclusió Digital, i María Teresa del Olmo, professora del Departament d’Innovació i Formació Didàctica, per la Universitat d’Alacant, i Víctor Villanueva, membre del Consell Acadèmic d’IGlobal, per la República Dominicana.

Pujar