elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant celebra una jornada sobre dades i intel·ligència artificial en turisme

La Universitat d’Alacant celebra una jornada sobre dades i intel·ligència artificial en turisme
  • Organitzada amb de l’Ajuntament de Torrevella, tindrà lloc el pròxim dia 26

Divendres, 26 d’abril, tindrà lloc al CdT de Torrevella la jornada Dades i Intel·ligència Artificial (IA) en Turisme, amb la finalitat de donar a conèixer els reptes que implica una gestió adequada de dades i l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial (IA) en l’àmbit del turisme.

En la jornada intervindran experts en aquesta matèria, com Francisca Rubio, gerent de GaiaX Espanya; Josep Ivars, director de l’IUIT de la UA; Rafael Muñoz, secretari del CENID; Enrique García, vocal d’ADESTIC, i Marco A. Celdrán Bernabeu, coordinador tècnic del TI·LAB. A més, es farà una nova activitat, denominada tast de dades en turisme, en la qual empreses i entitats presentaran una mostra de les dades que gestionen i els reptes que hi estan associats.

Organitzada per la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrevella, aquesta activitat s’emmarca en el projecte «Laboratori Universitari de Turisme Intel·ligent (TI·LAB)» de la seu de la Universitat d’Alacant a Torrevella, que sorgeix a l’empara del conveni establit entre les dues institucions. En la seua realització col·laboren diverses empreses i entitats com el CdT de Torrevella, l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica (IUII), l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT), el Centre d’Intel·ligència Digital d’Alacant (CENID), el Clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (ADESTIC), GaiaX, InferIA, AGAMED, Sensing Tools, Sien Consulting, 1millionbot, Salinas y Torrevieja Cultural.

Les dades i la IA tenen la potencialitat de millorar tant els processos de planificació i gestió turística, com l’experiència del visitant. En aquest sentit, són ja nombroses les aplicacions que permeten al turista digital obtenir informació mitjançant assistents virtuals que ofereixen recomanacions personalitzades, cosa que permet planificar d’una manera ràpida i senzilla un viatge. De la mateixa manera, aquestes aplicacions també afavoreixen la generació de dades noves que poden ser analitzades i tractades per a millorar els processos de gestió turística. En aquest sentit, la Unió Europea ha posat en marxa una estratègia de dades que potencia la creació d’espais de dades amb l’objectiu que empreses i institucions públiques puguen compartir les seues dades per a solucionar problemes i obtenir un impacte positiu tant econòmic com social, al mateix temps que es manté un control d’aquestes dades per a assegurar que no es ressenta la competitivitat de les empreses ni s’atempte contra la privacitat.

L’accés a la jornada és totalment gratuït amb inscripció prèvia.

Pujar