elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària de Torrevella ofereix una nova edició del curs Nòmades Digitals

La Seu Universitària de Torrevella ofereix una nova edició del curs Nòmades Digitals
  • El termini de matrícula està obert fins al 8 de febrer

 

La Seu Universitària de Torrevella obri el termini de matrícula per a la segona edició del curs d’especialització Noves Oportunitats de Negoci per a Destinacions Residencials: els Nòmades Digitals, que s’impartirà des del 10 de febrer al 31 de març. El curs està organitzat per l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques (IUIT), la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torrevella i el Laboratori Universitari de Turisme Intel·ligent (TI·LAB) de la Seu de la UA a Torrevella.

Els organitzadors expliquen que «cada vegada més professionals tenen l’opció de treballar de manera remota. Hi ha qui tria una nova destinació de manera permanent. D’altres, no obstant això, prefereixen canviar de destinació cada cert temps. Són els denominats nòmades digitals». Davant d’aquesta nova realitat el curs pretén oferir una formació àmplia al voltant de les destinacions turístiques residencials, i presta una atenció especial a l’anàlisi i la caracterització dels nòmades digitals com una nova oportunitat de negoci per a aquesta tipologia de destinacions. L’objectiu fonamental d’aquest curs és analitzar l’evolució recent de l’activitat turística, caracteritzar les destinacions residencials i, en aquest context, comprendre les particularitats d’aquest nou perfil de demanda, la seua idoneïtat per a les destinacions residencials i les estratègies necessàries per a la captació d’aquestes, des d’una perspectiva publicoprivada. Les sessions tindran un caràcter eminentment pràctic i seran impartides per reconeguts professionals del sector, com Carlos Jonay Suárez (cofundador d’Escola de Treball Remot i Pobles Remots de Tenerife); Matilde Leitao (cofundadora de Remote Portugal, community manager BanskoLab a Lisboa); Ignacio Mas Casado (CEO Startup València), Carles Ribes Estrella (business development manager de ColivINN i LATAM), Ignacio Rodríguez Castellano (fundador de RePeople), Jon Hormaeche Castells (cofundador de Sun&Co), Antonio Sánchez Santapau (tècnic de promoció i màrqueting de Visit Benidorm), Joaquín Ramón García Marín (dissenyador i assessor d’arquitectura, Office for Design & Architecture), Diego Tomás Espartal (gestor i consultor espais coworking, Genion, COOP.V.) i Jac Goorden (cofounder, acting COO, and board member, Bicore decision support programari company). A més, també hi intervindran reconeguts professors de la Universitat d’Alacant, com David Giner Sánchez (Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física), Raquel Huete Nieves (Departament de Sociologia I), Sonia Lydia Rujas Rodríguez (Departament de Màrqueting) i Rafael Lafont Deniz (Departament d’Organització d’Empreses).

El termini de matrícula està obert fins al 8 de febrer del 2023. La tarifa general del curs és de 120 euros, però els aturats i els membres d’Alumni UA tenen un descompte del 50%. Els alumnes actuals de la Universitat d’Alacant i els estudiants de formació professional tenen una tarifa reduïda de 20 €. Tota la informació del curs i el formulari d’inscripció es troben disponibles en la web de la Seu de la UA a Torrevella.

Nous perfils de consumidors i turistes

La millora de les connexions i internet estan afavorint l’aparició de nous perfils de consumidors i turistes d’un enorme interès per a negocis i destinacions. La denominada Era Digital també ens ha fet canviar mentalitats i creences al voltant del treball, i hem passat de la presencialitat al teletreball. També la COVID-19. Evidentment, no totes les empreses ni perfils es poden adaptar a aquests canvis, però sí que hi ha una concepció més lliure i independent del treball que fa pocs anys era inimaginable. És en aquest context de canvi on sorgeix el nòmada digital. Un nòmada digital és un professional que usa les noves tecnologies per a treballar de manera remota. Treballadors que gràcies a la flexibilitat de les seues empreses cerquen un estil de vida diferent, no ancorat en un lloc de treball estable. Els seus perfils professionals solen coincidir bastant amb ocupacions digitals relacionades amb ciberseguretat, disseny, programació i altres especialitats relacionades. La seua popularització ha fet que cada vegada siguen més els països que creguen visats específics per a nòmades digitals amb la finalitat d’atraure talent i nous perfils de turistes/consumidors. En aquest sentit, a Espanya hi ha el projecte de Llei de foment de l’ecosistema de les empreses emergents, comunament coneguda com a «Llei d’startups», que entre altres coses intenta atraure nòmades digitals. Per a les destinacions turístiques i les seues empreses també s’ha convertit en un segment de demanda d’un enorme interès, especialment per a aquells que disposen d’una àmplia oferta residencial i una alta estacionalitat. Aquest és el cas de les destinacions turístiques residencials.

Pujar