13 de desembre de 2019 13/12/19

Unides Podem registra una moció per a desmantellar el recinte i l'edificació de la vaquilla de Moralet

  Unides Podem ha registrat una moció per al pròxim Ple de l'Ajuntament sol·licitant la inclusió d'una partida de 10.000 euros en els pressupostos de 2020 per al desmantellament del recinte de les vaquilles i posterior demolició de l'edificació il·legal que ocupa la parcel·la municipal en la partida rural del Moralet. A més, sol·licita que aquesta execució es duga a terme durant el primer trimestre de 2020. Aquesta instal·lació, denominada també “recinte de la vaquilla”, es troba en sòl inundable en la part qualificada com a rambla. Per al Portaveu de la coalició, Xavier López, aquesta moció es presenta amb la finalitat de “recuperar la legalitat urbanística” en la partida rural d'Alacant, i recorda que aquest acord ja es va adoptar en 2018. “El bipartit no pot continuar fent cas omís als acords adoptats en el Ple, on es va acordar el desmantellament d'aquest recinte i l'edificació que està en la part més baixa de la parcel·la".

  En el pressupost municipal de 2018 es va incorporar, a través del Grup Municipal Guanyar, una partida pressupostària destinada a desmantellar el recinte de les vaquilles. A més, el Ple del 29 de novembre de 2018 va aprovar desmantellar i demolir les instal·lacions i edificacions il·legals que ocupen la parcel·la municipal en eixa partida rural i complir amb el PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana), que prohibeix les edificacions en eixa parcel·la, i amb el PATRICOVA (Pla d'Acció Territorial sobre prevenció del Risc d'Inundació en la Comunitat Valenciana), que no permet actes amb públic en la parcel·la. Aquesta execució no es va dur a terme i el Síndic de Greuges va resoldre instar a l'Ajuntament a executar-la. Des del Grup Municipal Unides Podem, reclamen de nou la inclusió de la partida en els pròxims pressupostos municipals i la seua execució durant el primer trimestre de 2020.

  A més, el passat mes de juliol, el bipartit va aprovar de nou la celebració dels Bous al carrer en la partida del Moralet, davant el que des de Unides Podem consideren que “el govern ha de comprometre's amb la lluita per la dignitat animal i atendre les demandes dels veïns i veïnes del Moralet, que demanen habilitar la parcel·la com a parc públic i lloc d'esplai, sent aquesta l'única parcel·la pública que pot ser habilitada per a això”

  ocultar
  Unides Podem registra una moció per a desmantellar el recinte i l'edificació de la vaquilla de Moralet
  Pujar