elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres detinguts per la bengala que ha incendiat un vaixell esta Nit de cap d'any a Alacant

Tres detinguts per la bengala que ha incendiat un vaixell esta Nit de cap d'any a Alacant
  MÉS FOTOS
  Tres detinguts per la bengala que ha incendiat un vaixell esta Nit de cap d'any a Alacant - (foto 2)

  Tres persones han sigut detingudes esta Nit de cap d'any a Alacant pel llançament d'una bengala que ha incendiat un vaixell en el port de la ciutat, en una nit en la qual fins a 13 persones han sigut detingudes per la Policia Nacional.

  Sobre les 4 de la matinada i mentre es trobaven realitzant precisament una patrulla preventiva per a evitar possibles altercats i incidents en la zona Port d'Alacant, la Unitat de Prevenció i Reacció, indicatiu “Raigs” de la Comissaria Provincial de Policia Nacional han pogut observar com un dels velers que es trobava amarrat en este port començava a cremar fruit d'una bengala que s'havia llançat segons abans.

  Immediatament i després de donar avís als indicatius de bombers, han pogut identificar a un grup de tres homes d'origen ucraïnés i d'entre 20 i 35 anys d'edat els quals mostraven una actitud fugissera davant la presència policial els qui han trobat entre les seues robes i en una paperera pròxima fins a 5 bengales nàutiques d'idèntiques característiques a la utilitzada per a provocar l'incendi en el veler segons abans, per la qual cosa s'ha va procedir a la seua detenció per un delicte de danys en haver-se constatat que els desperfectes ocasionats són de considerable gravetat.

  De la Inspecció Ocular Tècnic Policial realitzada per la Brigada de Policia Científica en el lloc dels fets s'obtindran més detalls del succeït i si existix alguna relació amb què els detinguts manifestaren ser propietaris d'un altre vaixell atracat en el mateix Club de Regates del Port d'Alacant.

  A més es van realitzar detinguts per Reclamació Judicial, robatori amb violència i intimidació, lesions i detinguts per Atemptat a agent de l'autoritat.

  El resultat va ser de 13 detinguts i els més destacables han sigut 3 detinguts per provocar un incendi amb bengales.

  D'altra banda, els agents han controlat a més de 206 persones. També s'han alçat 12 actes per tinença o consum de substància estupefaent.

  Cal destacar que en la nit del 30 al 31 es van dur a terme la inspecció de dos locals d'oci en col·laboració conjunta de la Policia Nacional, la Policia Local i la Unitat Adscrita a la Comunitat Autònoma de la Policia Nacional.

  El balanç de la nit de Nit de cap d'any a Alacant ha sigut de total normalitat sense fets greus ni excessivament pertorbadors per a la ciutadania alacantina gràcies al treball conjunt entre cossos policials.

  Amb motiu de les festes nadalenques i més concretament la “Nit de cap d'any” a la ciutat d'Alacant, la Comissaria Provincial de Policia Nacional ha exercit un Dispositiu de Seguretat que contempla fonamentalment l'actuació de les Unitats de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, en coordinació amb les restants Brigades Operatives i les Comissaries de Districte Nord i Centre.

  També van participar en el dispositiu la Unitat Adscrita a la Comunitat Autònoma de la Policia Nacional i el Cos de Policia Local, sent la coordinació centralitzada a través de la nostra Sala d'Operacions CIMACC- 091.

  Les zones reforçades per este dispositiu van ser les de major afluència de persones pel característic dia com; El Barri, l'Esplanada d'Espanya, Rambla Mendez Nuñez, zona centre d'Alacant, Port, Vistahermosa i Platja de Sant Joan.

  Quant a les unitats de Policia Nacional intervinents en el dispositiu, que reforçaran els servicis de vesprada del dia 31 i nit, es van desplegar unitats dels radiopatrullas dels Grups d'Atenció al Ciutadà (GAC), desplegats permanentment en diferents sectors de la ciutat, els Grups Operatius de Resposta (GOR), donant resposta específica en zones concretes d'especial atenció policial i franges horàries que puguen ser de major conflictivitat, Unitats de Prevenció i Reacció (UPR), amb la missió de restablir l'ordre públic.

  D'altra banda, es va comptar també amb el reforç en la Brigada Mòbil-Policia en el Transport, per a prestar servici en les estacions de mitjans de transport terrestres, amb objectius principals centrats en la prevenció dels delictes comesos tant per la delinqüència comuna com especialitzada, tant a l'arribada a la ciutat, com en abandonar-la.

  Pujar