elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El IV Technology Transfer Day de la UA està dedicat al sector de la salut

El IV Technology Transfer Day de la UA està dedicat al sector de la salut
  • L’esdeveniment en línia tindrà lloc el pròxim 20 de juliol

 

El 20 de juliol, a partir de les 9 del matí, tindrà lloc el IV Technology Transfer Day, un esdeveniment en línia que, organitzat per l’Oficina de Transferència de Tecnologia de la Universitat d’Alacant (OTRI), forma part d’un projecte finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) en la convocatòria d’Accions Complementàries. En aquesta ocasió, la trobada girarà entorn de la col·laboració universitat-empresa en el sector de la salut.

Amb aquestes reunions, l’OTRI ofereix una plataforma única per a les empreses, en participar en reunions bilaterals virtuals amb grups d’investigació, que han sigut especialment dissenyades per a explorar desafiaments tecnològics conjunts a partir de les necessitats empresarials.

L’esdeveniment començarà a les 9.15 h amb la presentació i la benvinguda institucional a càrrec de José Luis Todolí Torró, director del Secretariat de Transferència de la UA, i Olivia Estrella López, secretària general de l’AVI, i continuarà amb la conferència «Innovación en biomedicina y Salud. Bioval como acelerador de la competitividad y del desarrollo social», a càrrec d’Ángela Pérez, presidenta de Bioval-Clúster Bio de la Comunitat Valenciana.

Tot seguit, a les 10.15 h, començaran les reunions bilaterals privades entre empreses i grups d’investigació de la UA que, amb una duració de quaranta-cinc minuts cadascuna, se celebraran en diferents sales virtuals fins a les 14.15 h. Per a participar-hi cal fer una inscripció prèvia (fins al 13 de juliol).

Es tracta de la segona reunió d’un total de vuit que s’aniran desenvolupant en mesos pròxims i per organitzar-les la Universitat d’Alacant ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU), l’Institut  Tecnològic del Calçat (INESCOP) i l’Institut Tecnològic de la Informàtica (ITI).

Technology Transfer Days

Els TTDays formen part del programa d’InnoUA de la Universitat d’Alacant dedicat a acostar les seues capacitats tenològiques i d’innovació a les empreses de l’entorn. Com a iniciativa de foment de la transferència de tecnologia, aquestes trobades estan promogudes pel Servei de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI UA), i són possibles gràcies al finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la col·laboració amb entitats tecnològiques com Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU), l’Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP) i l’Institut Tecnològic de la Informàtica (ITI).

Fins avui s’han dut a terme tres edicions prèvies, dedicades cadascuna a una temàtica o a un sector tecnològic d’interès per a la innovació com són l’economia circular, l’agroalimentació i dieta hospitalària i l’automoció, en les quals han participat un total de setze empreses i s’han fet quaranta-una reunions.

Cadascuna d’aquestes trobades ha inclòs en el programa una conferència inaugural, virtual i prèvia a les reunions bilaterals, en les quals s’ha comptat amb un expert de referència en el sector per a conèixer les darreres tendències tecnològiques de cadascun dels sectors tractats en cada esdeveniment. La participació en aquesta part oberta de cada TTDay ha sigut de cinquanta assistents per edició de mitjana.

Pujar