elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Subterrània i amb dos nivells: així serà la nova estació Intermodal d'Alacant

Subterrània i amb dos nivells: així serà la nova estació Intermodal d'Alacant
  • La connexió de la nova estació amb Estels s'ha projectat mitjançant un túnel de 70 metres de longitud

La Generalitat ha iniciat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el procés de licitació de l'execució de les obres de la nova connexió que unirà l'estació d'Estels del TRAM d'Alacant amb l'actual estació d'ADIF, en l'avinguda de Salamanca d'Alacant.

El pressupost de licitació d'aquesta actuació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs, i comptarà amb ajudes estatals.

La nova estació Intermodal serà subterrània i comptarà amb dos nivells, vestíbul i andanes, i un nivell de superfície en coberta per als accessos, de manera que tota la infraestructura prevista queda per davall de la cota actual de l'aparcament d'ADIF, sense alterar la configuració urbanística actual. Aquestes noves instal·lacions es projecten amb quatre vies i dues andanes centrals.

La nova infraestructura disposarà de tots els equips necessaris per al seu correcte funcionament; com a lampisteria; sanejament i bombaments; evacuació; senyalització; instal·lació elèctrica; enllumenat; detecció de gasos i qualitat de l'aire; ventilació i climatització; escales mecàniques i ascensors; protecció contra incendis; sistemes de control i comunicacions, i sistemes d'informació a la persona viatgera.

Respecte a les instal·lacions ferroviàries, destaca la implantació de subestació elèctrica de tracció, sistema d'electrificació, enclavament, sistema ATP, telecomandament, comunicacions i energia.

La connexió de la nova estació Intermodal amb Estels s'ha projectat mitjançant un túnel, de 70 metres de longitud, que evita l'afecció al trànsit de l'avinguda Salamanca, a l'actual edifici de l'estació d'ADIF i la zona verda protegida.

Aquesta nova estació, el projecte constructiu definitiu de la qual ha sigut consensuat amb Avant, ADIF i l'Ajuntament d'Alacant, permetrà una millora en la freqüència de pas dels trens i tramvies, així com de l'explotació del servei ferroviari del futur.

Pujar