elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana Santa d'Alacant, declarada Festa d'Interès Turístic Nacional

La Setmana Santa d'Alacant, declarada Festa d'Interès Turístic Nacional
  • Per l'espectacularitat dels seus passos i recorreguts, la Setmana Santa d'Alacant emociona igual a vilatans i turistes

La Setmana Santa d'Alacant ha obtingut el reconeixement de Festa d'Interès Turístic Nacional amb la signatura de la declaració per part del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, després de comprovar que la sol·licitud cursada per la Generalitat de la Comunitat Valenciana compleix els requisits establerts a l'Ordre ICT/851/2019, de 25 de juliol.

“Amb un total de 28 processons entre el Diumenge de Rams i el Diumenge de Resurrecció, resulta extremadament difícil destacar-ne només alguna. Tant per la ubicació de la seua seu, les característiques dels carrers que recorren, la gran mida dels seus trons, les espectaculars trobades que realitzen, i la gran devoció de les seues imatges, la Setmana Santa d'Alacant emociona profundament tant els alacantins familiaritzats amb la festivitat com els turistes que s'acosten a conèixer-la”, ha valorat el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés.

La Setmana Santa d'Alacant és molt present a la resta de festivitats que celebra la ciutat al llarg de l'any. Les Confraries i Germandats organitzen un tram de la Cavalcada de Reis i diversos concerts amb motiu d'esdeveniments especials.

Viure la Setmana Santa des de la gastronomia

La Setmana Santa d'Alacant també es viu des de la gastronomia. Per iniciativa de la Junta Major i l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant (APEHA) s'han creat les Jornades Gastronòmiques de Quaresma, en què participen els bars i restaurants més rellevants d'Alacant, tant als Divendres de Quaresma, com a la Ruta de la Tapa Confrare.

Especialment singular és 'El Capuchino', un programa de mà còmode i molt manejable on es troba tota la informació dels actes que se celebraran a Quaresma i Setmana Santa, i que és fruit d'un intens treball d'actualització i recopilació d'informació . Es tracta d'un dels elements fonamentals per a la difusió i promoció de la Setmana Santa que es reparteixen a la Casa de la Festa, les oficines de turisme municipals i autonòmiques i cada any a la Fira Internacional de Turisme Fitur, a Madrid.

Un dels actes més esperats de la Setmana Santa pels alacantins i els visitants és La Tamborrada, que des que va iniciar el seu camí l'any 2015 recull un gran èxit en totes les seues edicions. La concentració es realitza a la Plaça de Santa Maria, i després de diferents tocs dirigits per professors de percussió, s'inicia una desfilada fins a la Plaça de l'Ajuntament on continua el redoblament de tambors dins un gran ambient de color i música.

Pujar