elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Santander s'uneix al projecte DEFINE amb la Universitat d'Alacant per a la educació en finançaments digitals dels majors de 60 anys

Santander s'uneix al projecte DEFINE amb la Universitat d'Alacant per a la educació en finançaments digitals dels majors de 60 anys
  • La iniciativa, impulsada pel programa Erasmus + de la Comissió Europea, compta amb la participació de sis institucions internacionals i s’estendrà fins al pròxim 29 d’octubre

  • Empleats voluntaris del Santander participaran com a formadors en tres de les cinc jornades del curs sobre online banking, seguretat en línia i protecció de dades i mètodes de pagament alternatius

 

Gràcies a un acord amb la Universitat d’Alacant (UA), Banc Santander s’ha unit al projecte DEFINE, un projecte cofinançat pel Programa Erasmus + de la Unió Europea. Sota el títol «Educació financera digitalitzada per a persones majors: solucions de jocs d’escenaris interactius per a augmentar l’alfabetització financera en línia de les persones majors», DEFINE persegueix millorar les habilitats dels sènior en el maneig de serveis de gestió financera en línia per a incrementar la participació activa d’aquests en els mercats financers, reduir els costos de participació gràcies a la millora dels coneixements informàtics en línia i millorar les possibilitats d’inversió i comprensió, amb l’objectiu de reforçar les habilitats i reduir operacions equivocades i fraus.

En el projecte, que es va posar en marxa al gener del 2020, participen, a més, altres set institucions associades d’Àustria, Dinamarca, Espanya, Itàlia i França. Fins avui s’han desenvolupat diferents accions formatives dins del marc de DEFINE que culmina al març del 2022.

Actualment, prop d’una trentena d’estudiants participa en el curs «Alfabetització Financera Digital per a Adults Majors», un curs pilot dividit en cinc mòduls que s’implementarà fins al 29 d’octubre a la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant.

El curs està impartit per cinc professors de la Universitat i dos empleats voluntaris de Banc Santander que col·laboraran en la formació dels mòduls «Banca online», «Seguretat i protecció de dades online» i «Mètodes alternatius de pagament ».

A més de proporcionar formadors voluntaris, l’entitat ha dissenyat una maqueta navegable de la seua APP (web/mòbil) perquè l’alumnat puga conèixer i avaluar les utilitats, les possibilitats i la seguretat d’aquestes eines en línia, sense necessitat d’haver de fer una instal·lació pròpia.

Segons coincideixen els experts, tant la digitalització com l’educació en finances bàsiques estaran en el centre de les estratègies per a afavorir la inclusió financera, que contribueix de manera directa a set dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per al 2030.

En aquest context i en línia amb els objectius de Banca Responsable, l’entitat considera una prioritat aconseguir la plena inclusió de tots els col·lectius financerament vulnerables per a aconseguir que ningú es quede arrere, entre aquests, el segment sènior.

Per a José Miguel Lorente, director d’Institucions de Banc Santander a la Comunitat Valenciana i formador voluntari de DEFINE, «les noves tecnologies i sobretot el mòbil, són, cada vegada més, punts d’interacció entre el client i les entitats financeres i amb aquest taller donem a conèixer les possibilitats que la banca en línia ofereix, compartim experiències i millors pràctiques a un públic que en la major part ja eren usuaris de banca digital, encara que usuaris bàsics, i hem aprofundit tant en funcionalitats genèriques com en operativa més avançada per a generar-los més seguretat i confort. Continuarem en els pròxims dies amb ciberseguretat i mitjans de pagament alternatius».

Pujar