elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Roba un rellotge valorat en 7.000 euros després de simular un atropellament a Alacant

Roba un rellotge valorat en 7.000 euros després de simular un atropellament a Alacant
  • L'arrestat va simular ser atropellat per un vehicle i va aprofitar quan era auxiliat pel conductor per a robar-li d'una tirada un rellotge d'alta gamma

Agents de Policia Nacional han detingut a un home com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència. L'acusat va simular ser atropellat per un vehicle i quan el seu conductor va baixar per a socórrer-li va aprofitar per a sostraure-li el rellotge que portava en la seua nina, valorat en 7.000 euros.

Els fets van ocórrer quan el detingut que circulava amb bicicleta per una dels carrers d'Alacant, va simular ser atropellat per un vehicle. Quan el conductor d'aquest vehicle va baixar del cotxe per a auxiliar-li, l'autor dels fets li va arrabassar d'una forta estirada el rellotge d'alta gamma valorat en uns 7.000 euros que portava el conductor en la seua nina. Tot seguit va fugir a la carrera del lloc, no podent ser aconseguit per la víctima.

Després de denunciar la víctima els fets en la Comissaria de Districte Nord d'Alacant, es va dur a terme una ràpida i efectiva investigació mitjançant la qual es va aconseguir identificar a l'autor. Aquest va ser localitzat i detingut el mateix dia dels fets.

Esclarit un altre delicte comés en dies anteriors

Una vegada detinguda aquesta persona, els agents van trobar entre les seues pertinences un telèfon mòbil que figurava com sostret. Després de realitzar gestions, van localitzar al seu propietari i li van fer lliurament del terminal el qual li havia sigut sostret pel detingut dies arrere mentre es trobava en una estació del tramvia.

El detingut, de 24 anys d'edat, amb antecedents previs i de nacionalitat algeriana, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant acusat de robatori amb violència i furt, que ha decretat presó provisional per a l'acusat.

La investigació va ser duta a terme per agents pertanyents al Grup II d'Investigació de la Comissària de Districte Nord d'Alacant.

Recomanacions

La Policia Nacional adverteix que han augmentat els delictes d'aquest tipus on actuen sempre diversos autors en perfecta coordinació amb diferents rols durant la seua execució, aprofitant una distracció orquestrada per ells mateixos per a cometre el delicte.

Dos delictes d'aquest tipus que s'han observat són; el mètode de la "burxada", en el qual criden l'atenció d'un conductor simulant que se li ha punxat una roda del vehicle i quan es baixa del vehicle per a comprovar-lo aprofiten per a robar-li les seues pertinences, i el mètode de "la sembra", on els autors seleccionen a les seues víctimes, bé a l'interior, bé en els voltants d'entitats bancàries. Després de retirar la futura víctima una gran quantitat de diners del banc, la segueixen i quan estan segurs de poder actuar sense risc de ser detectats, tiren un bitllet al sòl per a, posteriorment, abordar-la amb l'excusa que li ha caigut, aprofitant aquesta distracció per a sostraure-li els diners i donant-se ràpidament a la fugida, no dubtant a emprar la violència o la intimidació en cas que la víctima es resistisca.

Pujar