17 de gener de 2021 17/1/21

Retiren un eixam amb milers d'abelles d'una botiga d'un centre comercial d'Alacant

Retiren un eixam amb milers d'abelles d'una botiga d'un centre comercial d'Alacant - (foto 1)
  • Els bombers van haver d'emprar-se a fons per a aconseguir desplaçar a l'abella regna i fer que les 3.000 abelles la seguiren

MÉS FOTOS
Retiren un eixam amb milers d'abelles d'una botiga d'un centre comercial d'Alacant - (foto 2)
Retiren un eixam amb milers d'abelles d'una botiga d'un centre comercial d'Alacant - (foto 3)
Retiren un eixam amb milers d'abelles d'una botiga d'un centre comercial d'Alacant - (foto 4)

Els Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament d'Alacant han acudit aquest dissabte per a retirar un eixam amb més de tres mil abelles instal·lades en una zona amb material de construcció localitzat en una botiga del centre comercial de Vistahermosa a Alacant.

El SPEIS va rebre l'emergència sobre les 11 hores, i els bombers van mobilitzar una dotació amb sis efectius per a intervindre en el lloc on les abelles tenien instal·lat l'eixam en una botiga situada en l'avinguda d'Antonio Ramos Carratalá, assegurant primer la zona i evacuant als clients.

Els bombers a la seua arribada van comprovar que l'eixam s'havia format i estava situat en una placa d'absorbent acústic de material de construcció situat en una zona annexa a la botiga, dos efectius protegits amb un vestit especial per a aquestes intervencions i guants van procedir a traure les abelles de la forma segura.

Aquests són eixams que es posen en diferents llocs quan es desplaça l'abella regna, i per a retirar-los s'utilitzen feromones que es depositen en una caixa aconseguint així aconseguir que la reina isca i li seguisquen totes les altres, per a poder traslladar-les i que l'apicultor es faça càrrec d'elles ja que estan protegides.

Segons els bombers la retirada de l'eixam va durar prop d'una hora, i s'ha realitzat la intervenció amb seguretat, aconseguint traslladar a les abelles adequadament sense que patisquen cap mal.

Pujar