elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA proposa una exposició per a superar el binomi excloent ‘lletres o ciències’

  • La mostra ‘Ciències + Lletres = CLAP. Ciències i Lingüística: Aplicacions pràctiques’ s’inaugurarà el pròxim dilluns

El pròxim dilluns 11 de desembre, a les 13 hores, la Universitat d’Alacant inaugurarà la mostra Ciències + Lletres = CLAP. Ciències i Lingüística: Aplicacions pràctiques, a la sala Aifos del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III). Es tracta d’una proposta expositiva itinerant que vol superar el clàssic binomi excloent «lletres o ciències» substituir-lo per «ciències + lletres», i mostrar sinergies interdisciplinàries que proporcionen solucions creatives als problemes científics i ètics que ha d’enfrontar la societat de la informació i del coneixement. 

El professor del Departament de Filologia Anglesa de la UA Jorge Soto Almela, membre del projecte CLAP de la FECYT en què s’emmarca aquesta exposició, detalla que «les característiques principals d’aquest projecte són la interdisciplinaritat, la transversalitat, la flexibilitat, la varietat temàtica, la diversitat de públic i de formats i l’optimització d’esforços i de recursos. Així doncs, l’equip divulgador d’aquest projecte és interdisciplinari i està constituït per professors universitaris i investigadors de 8 universitats espanyoles i professionals que procedeixen d’àmbits formatius i acadèmics molt diversos de ciències i de lletres».

L’exposició presenta infografies divulgatives i dinàmiques que s’organitzen al voltant de quatre àrees: ciències + lletres: aplicacions tecnològiques en la lingüística; ciències + lletres en l’aprenentatge; ciències + lletres en la literatura; i ciències + lletres: aplicacions lingüístiques en la tecnologia. 

Pujar