7 de desembre de 2019 7/12/19

Política Lingüística lliura els premis als llibrets de Fogueres 2018

  • S'han atorgat 40 premis per a fogueres i barraques, que rebran un total de 45.000 euros

  • El primer premi ha recaigut en la Foguera Sèneca Autobusos d'Alacant

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha lliurat els premis a les Fogueres i barraques per la promoció i l'ús del valencià en els llibrets de Fogueres 2018. Al lliurament ha assistit el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler.

Educació, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, ha lliurat un total de 40 premis per a fogueres i barraques, que rebran un total de 45.000 euros.

Miquel Soler ha explicat que "els premis als llibrets de fogueres singularitzen la importància que tenen dos elements importants de qualsevol societat, i per descomptat, de la societat valenciana: la festa i la llengua".

Soler ha agraït a les fogueres i barraques "l'ús de la llengua en els llibrets i en la festa, perquè són un element de comunicació molt important entre festeres i festers , i les ciutadanes i els ciutadans d'Alacant", i ha afegit: "El Govern Valencià promou polítiques per a potenciar l'ús del valencià en tots els àmbits de la societat i posa en valor totes les expressions de la cultura popular".

Guardonats en la modalitat de llibrets de fogueres i barraques

El primer premi ha recaigut en la Foguera Sèneca Autobusos d'Alacant, amb una quantitat de 4.000 euros; seguida per la Foguera Ángeles-Felipe Bergé d'Alacant, que ha rebut 3.500 euros, i la Foguera Benalua d'Alacant, amb una quantitat de 3.000 euros. El quart i cinqué premi han recaigut en l'Associació Cultural Foguera la Ceràmica i l'Associació Foguera Via Parc Vistahermosa, amb unes quantitats de 2.500 i 2.000 euros respectivament.

 

 

 

ocultar
Política Lingüística lliura els premis als llibrets de Fogueres 2018
Pujar