elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Nacional desarticula a Alacant una organització criminal que aplanava i ocupava d'habitatges per rellogar

La Policia Nacional desarticula a Alacant una organització criminal que aplanava i ocupava d'habitatges per rellogar
  • El principal investigat aprofitava la precària situació econòmica de famílies per realquilarles habitatges aplanades per elevats preus que podien arribar fins als 3.000 euros

Agents de la Policia Nacional, han detingut set integrants d'un grup criminal que s'encarregava de forçar habitatges i allanarlas, per després realquilarlas a famílies amb pocs recursos econòmics per elevats preus que arribaven fins als 3.000 euros.

La investigació va començar gràcies a la informació obtinguda per les unitats de radiopatrulla de Seguretat Ciutadana, pel que fa a l'increment d'ocupacions d'habitatges, la qual cosa es va canalitzar a través d'una base de dades policial comú que va generar una intel·ligència per al posterior anàlisi i explotació per part de Policia Judicial, que va portar a la conclusió que tot confluïa en un entramat delinqüencial orquestrat per un grup organitzat establert a Alacant.

D'aquesta manera, els agents investigadors, van obtenir indicis clars i contundents, sobre el relloguer d'un habitatge ocupat al barri de Verge del Remei d'Alacant que una família, amb escassos recursos econòmics, va llogar per un preu proper als 3.000 euros i que , prèviament, els membres d'aquesta trama havien aplanat després de forçar la porta. La Policia, coneixedora de fet, després de personar-se al lloc el legítim propietari de l'habitatge, va procedir a l'desallotjament d'aquesta família, continuant les gestions d'investigació per part de la Brigada de Policia Judicial.

Així és com, el grup investigador, a través d'un laboriós treball de camp realitzat, va arribar a la conclusió de l'existència d'un entramat delinqüencial organitzat, dedicat a la comissió de nombrosos il·lícits penals contra la propietat, l'objectiu final era el de rellogar habitatges a terceres persones, no sense abans haver robat a l'interior, aconseguint un benefici addicional en la seva il·lícita activitat.

Molt aviat les actuacions investigadores, van confluir en l'existència de, com a el menys, cinc habitatges més ocupades a través del mateix o semblant modus operandi per part dels infractors, en concret, habitatges ubicats a la zona de "costa blanca" de Platja d' Sant Joan i al barri de Joan XXIII, aconseguint identificar el principal capitost de l'entramat, un individu d'origen algerià amb múltiples ressenyes per delictes contra la propietat.

Una vegada que els agents van aprofundir més en la investigació, van poder conèixer la manera d'operar que utilitzava l'entramat així com la comissió de més delictes connexos i relacionats amb estafes i usurpacions d'identitat. De tal manera van concloure que, el cap de la trama, es guanyava la confiança de famílies amb escassos recursos econòmics a qui els realquilaba habitatges, servint-se d'informació que li proporcionaven altres membres de l'entramat, arribant fins i tot a usurpar posteriorment en algun cas les identitats d'aquestes persones per cometre estafes a companyies telefòniques o agències de crèdit.

L'explotació de l'operació, es va dur a terme a principis del mes de setembre, saldant-se l'operatiu amb la detenció de dos homes i dues dones d'origen espanyol, un home d'origen cubà i un altre més de nacionalitat búlgara, com a components de el grup criminal , a més de el capitost de la trama d'origen algerià ja esmentat.

Quant als registres domiciliaris, portats a terme simultàniament a les localitats de Sant Vicenç de l'Raspeig i Mutxamel, es va intervenir múltiple material especialment dissenyat per forçar portes, així com panys de portes llistes per la violació de les morades i la seva posterior relloguer.

Als arrestats, se'ls van imputar delictes de participació en organització criminal, robatori amb força, violació de domicili, ocupació de bé immoble, usurpació d'estat civil i estafa entre d'altres.

Els set detinguts, de nacionalitats algeriana, espanyola, cubana i búlgara, d'edats compreses entre 22 i 63 anys d'edat, amb antecedents previs van ser posats a disposició de Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la mateixa localitat.

Pujar