elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Perillós atracador detingut a Alacant: vestit de repartidor va robar a punta de pistola en un banc

Perillós atracador detingut a Alacant: vestit de repartidor va robar a punta de pistola en un banc
  • Se li imputen diversos delictes com a sostracció de vehicle, furt, falsedat documental, robatori amb força, tinença d'armes i robatori amb violència i intimidació

Agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta, de la Brigada Provincial de Policia Judicial a Alacant van detindre a un perillós atracador que va perpetrar un robatori en una sucursal bancària en la mateixa ciutat l'any 2021.

Els investigadors van tindre coneixement de la sostracció d'una motocicleta a Sant Vicent de Raspeig. El propietari del vehicle i perjudicat va resultar ser un policia pertanyent a la Policia Nacional.

Els agents adscrits a l'O.D.E.V. van iniciar les perquisicions i van localitzar en la zona de Platja de Sant Joan el vehicle sostret, sent recuperat i podent practicar per això, la Brigada Provincial de Policia Científica d'Alacant, una inspecció en la qual van trobar vestigis i proves que van aportar la identificació d'un possible autor de la sostracció.

Aquestes troballes van conduir a les ulteriors gestions per a la confirmació de l'autoria de la persona identificada i aquestes van resultar ser coincidents, obtenint un candidat inequívoc, responsable de la sostracció de la motocicleta.

Concretar que aquesta persona identificada ja era coneguda pels investigadors, havia sigut detinguda com a autor de diversos robatoris amb violència en anys anteriors.

Es va aconseguir localitzar a l'implicat, realitzant-se un dispositiu de seguiment que va culminar en la detenció del presumpte autor, un home, espanyol, de 59 anys d'edat.

Els agents de la Policia Nacional van aprofitar el moment clau per a procedir a aquesta detenció, just quan manipulava una altra motocicleta que figurava sostreta i portava plaques de matrícula falses. Així es va aconseguir descobrir i atribuir-li un nou fet delictiu a aquest actiu infractor.

Un atracament a un banc ocorregut dos anys abans a Alacant
Cal retrocedir dos anys; un home abillat amb una uniformitat d'una empresa de missatgeria i armat amb una pistola, accedeix a l'interior d'una sucursal bancària a Alacant i sostrau un botí de 7.295 euros sota amenaça de mort als empleats.

L'implicat, en horari de tancament de l'oficina toca a la porta, aconseguint l'accés, ja que els empleats van confiar que era el missatger que recollia habitualment la valisa de paqueteria i cartes.

Una vegada a l'interior i a punta de pistola obliga als treballadors al fet que se situen en una de les cantonades de l'oficina, una empleada aconsegueix fugir a la carrera i un altre s'amaga en la caixa forta però, amb tot això, aconsegueix finalment apoderar-se del muntant abans esmentat, efectiu que es trobava sobre les taules i a l'interior de diversos calaixos.

L'autor utilitza per a la fugida una motocicleta, també sostreta, i escapa del lloc sense ser detingut.

En aquell moment s'identifica després de múltiples diligències d'investigació a un possible autor, existeixen múltiples indicis que l'incriminen però, per desgràcia, no existeixen proves de càrrec suficients per a procedir a la seua imputació i detenció.

El registre domiciliari va aportar les últimes proves necessàries
Ja en l'actualitat; la detenció per la sostracció de la motocicleta ocorreguda en 2023 va continuar amb una entrada i registre del domicili de l'investigat. Es van trobar, entre altres indicis, una arma de foc curta juntament amb munició i uniformitat d'una coneguda empresa de missatgeria.

Les proves trobades van aconseguir, ara sí, vincular fefaentment a l'investigat amb l'anterior fet, de 2021, i se li va imputar formalment la comissió de l'atracament perpetrat en aquell any.

És de destacar que l'haver sostret almenys dues motocicletes en l'actualitat, una d'elles amb plaques falsificades, i estar en possessió d'una arma de foc curta, munició i robes a mode de disfressa d'una coneguda empresa de missatgeria, sent els mateixos efectes i útils que va utilitzar en l'atracament perpetrat amb anterioritat, permeten inferir que la Policia Nacional va frustrar un atracament a futur, que segur s'haguera comés si no hagueren localitzat i detingut a aquesta perillosa persona.

El presumpte autor va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Sant Vicent del Raspeig en funcions de guàrdia.

Pujar