elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta prop d’un 70 % després de la pandèmia

La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta prop d’un 70 % després de la pandèmia
  • El Servei d’Esports ha vist incrementar de manera notable les xifres de persones que accedeixen a les instal·lacions i les que participen en activitats dirigides i les lligues internes

  • El canvi de format de les lligues internes, concentrades en dos tornejos, un per quadrimestres, ha beneficiat la inscripció de la comunitat universitària

MÉS FOTOS
La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta prop d’un 70 % després de la pandèmia - (foto 2)
La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta prop d’un 70 % després de la pandèmia - (foto 3)
La participació en activitats esportives de la Universitat d’Alacant augmenta prop d’un 70 % després de la pandèmia - (foto 4)

 

El Servei d’Esports de la Universitat d’Alacant s’esforça cada curs acadèmic a promoure i facilitar la pràctica esportiva entre la comunitat universitària. Per a aconseguir-ho, ofereix una àmplia varietat d’activitats físiques dirigides i compta amb programes exclusius i gratuïts per a la comunitat universitària, com el grup de corredors populars Runners UA i l’activitat d’Exercici per a persones de 55 i més, que han tingut una gran acollida els últims dos anys.

Bona mostra d’això són les xifres que ofereix la participació en activitats esportives de tota mena a les instal·lacions esportives del campus de la Universitat d’Alacant. En concret, sumant la participació mitjançant l’accés particular a practiques esport i els registrats mitjançant activitats dirigides, els equips federats i de competició universitària i les lligues internes, han sigut més de 459.000 els registres anotats pel Servei d’Esports el curs 2022-23, un 70 % més que el curs 2021-22, amb una dada que va ser de quasi 271.000 registres. Posant la vista més arrere, en anys previs a la pandèmia, les xifres continuen manifestant un important increment del curs actual, ja que els registres anteriors van ser de vora 300.000 el curs 2018-19 i de poc més de 232.000 el curs 2019-20.

Entrant en detall, destaquen algunes seccions com la de les activitats físiques dirigides, que han conclòs aquest any acadèmic amb un augment notable en la participació amb més de 3.600 persones, mentre que en anys anteriors mai es van superar les 3.000. Entre les opcions més sol·licitades hi ha pilates, tenis, pàdel i el voleibol de platja.

Un altre dels aspectes destacats és el notable augment de participació en les lligues internes, dirigides a tots els membres de la comunitat universitària. Aquestes lligues tenen com a objectiu fomentar l’esport i la participació en un ambient de companyonia, al mateix temps que promouen la interacció entre estudiants de diferents disciplines. Després de la pandèmia, aquestes competicions han adoptat un nou format i s’han dividit en dos tornejos, un per cada quadrimestre. Aquesta nova organització ha facilitat la participació de l’estudiantat, cosa que ha incrementat les inscripcions de 1.081 en el curs 2020-21 a 2.497 en aquest curs, en el qual com a novetat s’ha inclòs la pilota valenciana.

A més, la Universitat d’Alacant participa activament en diverses competicions, com el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) i el Campionat d’Espanya Universitari (CEU), amb l’objectiu de fomentar l’esport i l’activitat física, així com promoure la competició entre els seus equips universitaris.

Segons indica Roberto Cejuela, director del Secretariat d’Esports de la UA, aquestes dades corroboren que «la línia estratègica de l’equip de Govern d’incentivar l’esport entre la comunitat universitària funciona perquè la resposta és aclaparadora». En el mateix sentit, Cejuela comenta que «estem convençuts, perquè científicament està demostrat, que una comunitat que practica activitat física és més saludable, està més sana i té, per tant, més qualitat de vida». «Veient la resposta de la comunitat universitària a les nostres propostes podem dir que som una universitat millor i més sana i, per això, hem de continuar treballant en aquesta línia», conclou el també investigador de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Les inscripcions per al curs 2023-2024 estaran obertes a partir de setembre. Per a les activitats físiques dirigides, es podran realitzar a través de la pàgina web del Servei d’Esports. En el cas dels grups Runners UA i Exercici per a Persones de 55 i més, les inscripcions es duran a terme mitjançant el correu electrònic promocio.esportiva@ua.es.

Pujar