elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oberta la matrícula per als nous tallers culturals de la UA

Oberta la matrícula per als nous tallers culturals de la UA
  • El Servei de Cultura ofereix quatre nous tallers: ‘Audiodescripció’, ‘Improvisació teatral’, ‘Descobrint el nostre clown’ i ‘Locució de contes per a ràdio’

MÉS FOTOS
Oberta la matrícula per als nous tallers culturals de la UA - (foto 2)
Oberta la matrícula per als nous tallers culturals de la UA - (foto 3)
Oberta la matrícula per als nous tallers culturals de la UA - (foto 4)

 

El Servei de Cultura de la Universitat d’Alacant obri avui dimecres 10 de gener el termini de matrícula per a quatre nous tallers culturals que es duran a terme durant el segon quadrimestre del curs acadèmic: «Audiodescripció», «Improvisació teatral», «Descobrint el nostre clown» i «Locució de contes per a ràdio». Els tallers tenen un format presencial, excepte el d’audiodescripció que es fa en línia.

El taller d’Audiodescripció començarà el pròxim 13 de febrer i oferirà una introducció a la teoria i la pràctica d’aquest servei dissenyat perquè les persones cegues i amb baixa visió tinguen accés als productes audiovisuals, en el qual el contingut visual es tradueix en paraules. Amb una duració de 30 hores i 12 sessions, impartiran la formació els professors Blanca Arias, Irene Hermosa i Gonzalo Iturregui. L’1 de març de 2024 s’iniciarà el taller següent sobre «Locució de contes per a ràdio». Es tracta d’un curs dirigit a persones interessades a explorar la seua veu amb un enfocament interpretatiu, amb l’objectiu d’adquirir les eines necessàries per a poder gravar un conte de manera radiofònica. (15 hores en 5 sessions impartides per Begoña Tenés). Miryam Villalobos condueix el taller de «Improvisació teatral», del 16 al 24 de març (30 hores en 8 sessions). Saber improvisar és una eina bàsica per a gaudir plenament de la vida i de les arts escèniques. Improvisar és jugar amb la nostra creativitat, escolta i adaptació, per a poder reaccionar al moment sense la necessitat d’un guió o preparació prèvia. La improvisació es treballa per a desenvolupar la nostra capacitat lúdica de ser espontanis i vertaders, i véncer la por d’equivocar-nos. Finalitza l’oferta el taller «Descobrint el nostre clown», impartit per Susana Giner del 26 al 28 de maig (15 hores en 4 sessions).El treball principal del curs serà, com explica Giner, «deixar eixir el nostre pallasso interior, comunicar-nos amb els altres usant la nostra manera de ser pròpia, aprendre a riure’ns de nosaltres, amb nosaltres i amb els altres, mirar-nos i mirar des d’una altra perspectiva per a així conèixer-nos un poc més. D’aquesta manera, descobrir el nostre clown es converteix en una aventura apassionant, divertida i alliberadora, adequada per a qualsevol persona, professional del teatre o no».

Pujar