elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Viu el Nadal a Alacant: tots els plans que no et pots perdre

Viu el Nadal a Alacant: tots els plans que no et pots perdre
  • Des del Betlem Gegant, Guinnes dels Rècords, mercats ambulants, activitats esportives, culturals, de promoció del comerç, atraccions infantils i concerts se sumen al calendari propi d'aquestes dates

MÉS FOTOS
Viu el Nadal a Alacant: tots els plans que no et pots perdre - (foto 2)

Alacant es prepara per viure un Nadal molt especial amb una infinitat d'activitats per a totes les edats i els gustos. Des del Betlem Gegant, que figura al Llibre Guiness dels Rècords des del 2019, els mercats ambulants, les activitats esportives, culturals, de promoció del comerç, les atraccions infantils i els concerts se sumen a un calendari propi d'aquestes dates que et resumim en aquest reportatge.

L'objectiu de la campanya 'Alacant, el teu millor Nadal', és convertir la ciutat en un referent per a aquestes celebracions prenent com a referència la font de la Plaça dels Estels: Un espectacle de llum i so prologarà la inauguració del pessebre Belén Gegant a partir del 5 de desembre.

Una ruta pels pessebres i naixements que es reparteixen per tota la ciutat és un dels plans que no se n'ha de perdre si visita Alacant. Tampoc les activitats nadalenques que arriben a la plaça de toros amb la instal·lació, des del 2 de desembre, de la pista de patinatge sobre gel al Pati de Sol del cos taurí. A més, s'han programat visites guiades per conèixer, entre altres dependències, el Museu Taurí, la capella, la infermeria o la Presidència.

Sant Nicolau

Alacant celebrarà el seu Patró, Sant Nicolau, amb una doble activitat el 6 de desembre. Una processó al matí des de la Concatedral de Sant Nicolau i ja a la vesprada, des de la Plaça d'Espanya, la XVII Entrada Mora i Cristiana.

Campament Reial i Cap d'Any

La següent cita del Nadal alacantina arribarà el dimarts 26 de desembre amb la inauguració del Campament de les Carteres Reials, localitzat a la Plaça de Gabriel Miró. A partir del 18 de desembre es podrà reservar cita prèvia gratis a la web www.alicante.es i romandrà obert fins al 4 de gener.

Les celebracions de Cap d'Any es traslladen al Fons de Sac situat a la confluència entre la Rambla de Méndez Núñez i l'Esplanada. La infantil, en què es repartiran gairebé 2.000 bosses de cotilló infantil, comptarà amb un espectacle d'animació previ. La nit de Cap d'Any es podrà viure de dues maneres: a la plaça de l'Ajuntament escoltant les campanades o al mateix lloc que la infantil, també amb el so de les campanades, i amenitzada amb música d'orquestra.

Carteres i Reis

Les Carteres Reials saludaran el 4 de gener els xiquets des del balcó de conselleria de Turisme, a la Plaça de Gabriel Miró (antic Edifici de Correus). A continuació visitaran el Campament Reial i cadascuna se situarà en el tron que li corresponga, per recollir les cartes dels xiquets.

Tot això serà el dia abans de la Cavalcada dels Reis Mags. La venda de cadires començarà el 26 de desembre. El 60%, en línia; el 40%, a les taquilles de la plaça de toros. Els Mags d'Orient estaran representats per Javier Díez, Santiago Limiñana i Juan Antonio Javaloyes. Arribaran amb vaixell al port d'Alacant (al voltant de les 17 hores), es dirigiran a la plaça de toros per saludar els nens (sobre les 18 hores), i continuaran cap al Palau Provincial, a l'avinguda de l'Estació, a l'espera del començament de la Cavalcada, previst a les 19 hores. En finalitzar a la Plaça de l'Ajuntament, es dirigiran als petits des del balcó principal de la Casa Consistorial.

Activitats esportives

Esport també per Nadal, com la Travessia a Nado per al diumenge 17 de desembre, en les distàncies de 1.500 i 3.000 metres. El pavelló d'esports 'Nacho Novoa', de Ciutat Jardí, albergarà el 'Navivoley' en què, des de les 9 a les 14 hores, participaran equips escolars en categoria infantil. L'Auditori de la Conquilla de l'Esplanada serà l'escenari on els monitors dirigeixen les classes col·lectives del “Navifitness”. Són les de zumba les que tenen més acceptació.

La 'San Silvestre' del 29 de desembre, que tindrà ixida i meta a la Rambla des de les 19.30 hores, tornarà a ser solidària. Es disputarà sobre una distància de cinc quilòmetres i s'espera una participació de més de 2.500 esportistes amb dorsal.

El Centre de Tecnificació acollirà els dies 23 i 24 de desembre el Gaming Fest – e-sports, on es podrà jugar a la Play Station, Nintendo sweetch, i simuladors de conducció i de vol. A més, tornejos d'EA Sports FC 24 Nintendo Switch Sports entre d'altres. La inscripció és gratuïta. El dissabte 23, de 10 a 14 hores, i de 16 a 20 hores. L'endemà, de les 10 a les 14 hores.

Nadal Cultural

De l'1 de desembre al 7 de gener, tant els espais municipals com el carrer, tornen a omplir-se d'activitats culturals enfocades adreçades a tots els públics. Exposicions, tallers intergeneracionals, activitats per als més petits, música i teatre, conformen el gruix de la programació de la Regidoria de Cultura.

El Museu d'Art Contemporani (MACA), Espai Sèneca, El Xalet de l'Enginyer, la Torre Sarrió, Cigarreres, La Llotja del Peix, les biblioteques municipals, el Archivo Municipal i aquest Museu de Belenes acull.

La Banda Simfònica Municipal, les colles de dolçainers i tabaleters -La Canya, Alacant, Sant Antoni, L´Embolic i Benacantil-, l´Orfeó Mare Nostrum i el d´Alacant, el Cor Antics Alumnes Jesuïtes d´Alacant, la Penya Lírica Alacantina Coral Alacant seran els encarregats de posar la música. La Penya Lírica, amb el Concert de Nadal (18 desembre); la Coral, amb el programa 'Nadales al Carrer', els dissabtes 9 i 16 de desembre-. Una novetat d'aquest any es podrà apreciar a la intersecció de la Rambla amb l'Esplanada amb els concerts programats, amb entrada lliure per a tots els públics, els dies 27 i 28 de desembre.

Passeig de Federico Soto

El passeig central de l'avinguda de Federico Soto acollirà el Mercat de Nadal, des de l'1 de desembre al 7 de gener. Serà també el lloc on se situe la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió. El Mercat de la Cascaruja i Porrate Navideño arribarà a aquest mateix punt des del el 20 al 24 de desembre.

Pujar