elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Lorca: un genio con duende tanca la programació cultural Paranimf 2023 de la Universitat d’Alacant

Lorca: un genio con duende tanca la programació cultural Paranimf 2023 de la Universitat d’Alacant
  • El recital és un homenatge amb motiu del 125 aniversari del naixement del poeta granadí, en el qual participen Juan Antonio Olmedo, Óscar Santacreu, Esther Abellán i María Matas

 

La programació cultural de la Universitat d’Alacant Paranimf s’acomiada de l’any 2023 amb el recital Lorca: un genio con duende. Homenaje con motivo su 125 aniversario, un espectacle en el qual participen Juan Antonio Olmedo, Óscar Santacreu, Esther Abellán i María Matas (Entrades 5 euros)

El recital, que tindrà lloc el pròxim dimecres 13 de desembre a les 19 hores al Paranimf de la UA, presenta la cronologia vital del poeta granadí, amb una proposta escènica en la qual es declamaran les millors poesies de Lorca i es dramatitzaran alguns fragments de les seues magnífiques obres teatrals: Suicidio; Baladilla de los tres ríos; Romance de la luna, luna; Romance sonámbulo; Romance de la pena negra; Casida de la mujer tendida; Casida de las palomas oscuras; Soneto de la dulce queja: El poeta dice la verdad: y fragmentos de La casa de Bernarda Alba i Yerma.

La lectura s’acompanya de música de guitarra i piano en directe, amb fragments d’obres clàssiques: Asturias, d’Isaac Albéniz; La danza del molinero, de Manuel de Falla; Nostalgia, de Ramón Riera; Capricho árabe, de Francisco Tárrega; Recuerdos de la Alhambra, de Francisco Tárrega; i Romance anónimo. La posada en escena es completa amb la projecció d’imatges relacionades amb l’autor i la seua obra, de forma sincronitzada.

Juan Antonio Olmedo López

Catedràtic de Llengua Castellana i Literatura en secundària i batxillerat i narrador i rapsoda especialitzat en recitals amb acompanyament de música de forma sincronitzada. Ha participat en nombrosos recitals i concerts amb diferents agrupacions com l’SM La Paz, la Banda Simfònica Municipal d’Alacant, l’Orquestra Barroca d’Alacant, o l’OSCE. Així mateix ha col·laborat amb artistes com Concha López Marcos o Carles Magraner. I ha actuat en localitats de tota la província, a l’ADDA, a la UA, al Gran Teatre d’Elx, al Castell de Santa Bàrbara o a Almagro.

Óscar Santacreu

Titulat en guitarra (Premi Extraordinari de Grau Elemental i de Grau Superior) i doctor en Sociologia ha fet cursos de perfeccionament amb Carles Trepart, Ignacio Rodes i José Luís Rodrigo. Ha sigut professor i director de l’Orquestra de Pols i Pua “Virgen de Loreto” de Mutxamel i professor titular de guitarra a l’Escola de Música del Campello. Pertany al Cor de Cambra Óscar Esplá de Mutxamel i ha col·laborat, entre altres, amb els grups vocàlics Ensemble Dolci Sospiri, Sense Mesura Ensemble, Cor de Cambra la Sablonara, Cor de Cambra Amalthea de València i amb el grup Mailers.

Esther Abellán

Poeta i actriu de llarga trajectòria és fundadora de les companyies El mundo de Calíope i El abrigo verde. Col·laboradora de la revista poètica LoBlanc és també directora del cicle poètic Alimentant pluges de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

María Matas

Titulada en piano, professora de música i graduada en Musicologia ha continuat formant-se amb cursos especialitzats d’índole diferent. Com a pianista ha fet nombroses audicions i actuacions a Alacant i la seua província.

Pujar