elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’OFUA oferirà el seu tradicional Cicle de Concerts de Nadal en l’Auditori de la Vila Joiosa i en l’ADDA

L’OFUA oferirà el seu tradicional Cicle de Concerts de Nadal en l’Auditori de la Vila Joiosa i en l’ADDA
  • El Concert l’ADDA, coorganitzat per la UA i els Clubs Rotaris Alacant i Alacant Port, tindrà un caràcter solidari a benefici de la Asociació Dany Cerebral Adquirit d’Alacant (ADACEA)

MÉS FOTOS
L’OFUA oferirà el seu tradicional Cicle de Concerts de Nadal en l’Auditori de la Vila Joiosa i en l’ADDA - (foto 2)

 

La Universitat d’Alacant presenta el tradicional Cicle de Concerts de Nadal de la seua orquestra filharmònica (OFUA), que enguany estarà integrat per dues actuacions a l’Auditori de la Vila Joiosa, el dijous 15 de desembre, i a l’ADDA (Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant), el divendres 16 de desembre, totes dues amb el patrocini de la Fundació Manuel Peláez Castillo i Vectalia.

El primer concert tindrà lloc a les 18 hores, amb entrada gratuïta amb invitació, que es podrà retirar en taquilla el dilluns, el dimecres i el divendres de 17 h a 20 h, i el dimarts i el dijous de 10 h a 13.30 h, i una hora abans de l’actuació. Aquest concert està coorganitzat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vila Joiosa. El divendres 16 de desembre, l’OFUA portarà el seu tradicional concert solidari de Nadal a l’ADDA, a les 20.30 hores, gràcies a la col·laboració de la UA i els Clubs Rotaris Alacant i Alacant Port, amb un preu d’entrada de 15 euros. La recaptació d’enguany es destinarà a l’associació ADACEA. Venda a instanticket (www.instantiket.es) i una hora abans, a la taquilla de l’auditori. Per a les persones que hi vulguen col·laborar però no puguen assistir al concert, s’ha habilitat la fila zero.

El director artístic i titular de l’OFUA, Tobias Gossmann, ha seleccionat per als concerts nadalencs d’aquesta edició un repertori integrat per dues parts: començarà amb la Simfonia núm. 8 en sol major, op. 88, d’A. Dvorák, i continuarà amb una segona part en la qual sonaran cinc creacions de J. Strauss: El vals de l’emperador, Carmen-Quadrille, Persischer Marsch, Bauern-Polka i Vaterländischer Marsch.A més de la formació duta a terme per Gosmann, els integrants de l’OFUA també han rebut diversos tallers formatius de corda, impartits per Enrique Palomares, concertino de l’Orquestra de València, i tallers formatius de vent i percussió, a càrrec de Rudolf Korp, director de l’Escola Brass Academy Alacant.

ADACEA Alacant

Asociació de familiars, amics i afectats de dany cerebral adquirit que actua a la província d’Alacant, sense ànim de lucre, creada el juliol de 2004 per un grup de familiars i afectats que, davant la falta de recursos i suport social amb què es trobaven, es van unir per a donar-se suport mútuament, defensar els seus drets i, amb vista al futur, obtenir recursos, serveis, assessorament, etc per als afectats i els seus familiars. El DCA és una lesió o alteració permanent al cervell, que es produeix bruscament en la vida d’una persona. Les causes que poden causar el dany cerebral són molt variades: traumatismes cranioencefàlics en accidents de trànsit, accidents laborals, domèstics, esportius, accidents cerebrovasculars (infarts cerebrals, vessaments cerebrals…), tumors cerebrals, falta d’oxigen en parades cardiorespiratòries, ofegaments, consum de tòxics, etc. Des d’ADACEA Alacant es duen a terme diversos programes que intenten fer una mica més fàcil aquest canvi de vida. Des de la seua creació s’han anat ideant nous serveis i projectes que miren de donar resposta a les necessitats formulades pel col·lectiu de les persones amb dany cerebral i del seu entorn.

Pujar