elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jornada per a analitzar i solucionar les qüestions jurídiques conflictives al voltant de l’ús d’algoritmes en les administracions públiques

Jornada per a analitzar i solucionar les qüestions jurídiques conflictives al voltant de l’ús d’algoritmes en les administracions públiques
  • L’ús inadequat dels algoritmes pot decaure en biaixos o discriminacions per raons de gènere

 

Amb l’objectiu d’analitzar les qüestions jurídiques conflictives que, en el marc del dret administratiu, generen els algoritmes, especialment quan s’al·ludeix a la discriminació algorítmica per raons de sexe, i aportar-hi solucions, el Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat de la Universitat d’Alacant organitza la Jornada «Dades obertes, transparència, intel·ligència artificial i discriminació algorítmica: qüestions jurídiques a debat». L’activitat es desenvoluparà demà, 14 de juliol del 2022, a la sala de judicis de la Facultat de Dret, en modalitat presencial i, en modalitat en línia, a través de la sala virtual per MEET per a les persones inscrites en l’activitat.

L’algoritme és un conjunt ordenat i finit d’operacions que permet trobar la solució d’un problema. El seu ús per les administracions públiques és cada vegada més creixent a l’hora de la presa de decisions i la generació d’actes administratius en un marc com les decisions administratives automatitzades o la intel·ligència artificial. En aquests casos, pot haver-hi un ús inadequat del desenvolupament dels algoritmes que produïsquen un biaix quan el sistema d’aprenentatge automàtic reflecteix els valors de les persones que el van desenvolupar o van entrenar. Entre aquests estan els biaixos o discriminacions per raó de gènere. La Jornada té per objectiu reflexionar sobre aquests problemes jurídics i aportar-hi solucions.

Dirigeix la jornada Josep Ochoa Monzó, professor titular de Dret Administratiu de la UA, i coordina Concepción Torres Díaz, professora de Dret Constitucional de la UA.

Pujar