elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

35 iniciatives empresarials innovadores concorren als Premis Impuls 2023 de la Universitat d’Alacant

35 iniciatives empresarials innovadores concorren als Premis Impuls 2023 de la Universitat d’Alacant
  • Els guardons es coneixeran durant la Gala que tindrà lloc aquest dijous 15 de juny a les 19 hores a la sala d’actes de la Facultat d’Educació

  • La UA lliurarà un reconeixement a Mundosol Quality com l’entitat més col·laboradora en I+D; a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies com l’empresa més col·laboradora en pràctiques i ocupabilitat

MÉS FOTOS
35 iniciatives empresarials innovadores concorren als Premis Impuls 2023 de la Universitat d’Alacant - (foto 2)

 

La Universitat d’Alacant (UA) i la Fundació Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA), en el marc del programa institucional ua:emprèn, donaran a conèixer les iniciatives empresarials innovadores guanyadores de la XII edició dels Premis Impuls el pròxim dijous 15 de juny, a les 19 hores, a la sala d’actes de la Facultat d’Educació de la UA.

Amb una dotació econòmica de 30.000 euros, la convocatòria consta de diversos premis. La modalitat A, que està dirigida a projectes empresarials promoguts per personal docent i investigador (PDI), doctores i doctors o estudiants de doctorat, l’objecte del qual siga l’explotació comercial de resultats d’investigació de la UA a través de la creació d’una empresa que complisca les condicions per a ser aprovada com a Empresa de Base Tecnològica de la UA. I la modalitat B que se centra en projectes empresarials promoguts per estudiants o titulades i titulats. En aquesta edició de 2023, 8 iniciatives concorren en la modalitat A i 27 en la modalitat B.

Gràcies a la col·laboració d’altres entitats, durant la Gala dels Premis Impuls 2023 també es concediran el Premi Transformació Digital del Vicerectorat de Transformació Digital de la UA, el Premi Accessibilitat del Vicerectorat d’Estudiants i Ocupabilitat de la UA; el Premi Emprenedoria Social de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana en la UA; el Premi Càtedra Germà Bernàcer de la UA; el Premi Emprenedoria Femenina de l’Associació d’Empresàries, Professionals i Directives de la Província d’Alacant (AEPA); el Premi Jovempa de l’Associació de Joves Empresaris de la Província d’Alacant; i el Premi Value Creation del grup d’inversors Elrim Partners.

Reconeixements

A més dels premis, el pròxim dijous es lliuraran diversos reconeixements a empreses que col·laboren en diferents àmbits amb la Universitat d’Alacant. L’empresa Mundosol Quality serà reconeguda com l’entitat més col·laboradora en I+D. Situada al sud de la província, desenvolupa la seua activitat en l’àmbit del cultiu sostenible de diverses varietats de llimó. Aquesta empresa, el grup d’investigació de Fitopatologia, del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la UA, i també l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramón Margalef, fa que col·laboren activament més de vuit anys en l’àmbit del control biològic de plagues en els cultius. Gràcies a aquesta col·laboració s’han desenvolupat diversos projectes d’investigació conjunts relacionats amb el maneig sostenible de plagues que ha donat lloc a una patent i quatre tesis doctorals.

El reconeixement a l’entitat més col·laboradora en pràctiques i ocupabilitat recaurà en aquesta ocasió en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FMVP). Aquesta associació promou el foment i la defensa de l’autonomia de les entitats locals, la consolidació de l’esperit europeu en l’àmbit local, la promoció i prestació d’iniciatives empresarials públiques o privades que contribuïsquen al desenvolupament econòmic local i a la creació d’ocupació, i també la conservació i protecció del medi ambient. El seu paper sigut fonamental en el desenvolupament del programa UA:Rural dirigit a l’estudiantat de la UA i finançat pel Banc Santander, que consisteix en estades de pràctiques amb caràcter emprenedor en entitats situades en entorns rurals o en poblacions amb baixa densitat de població del territori espanyol.

Finalment, Fych Technologies rebrà el reconeixement a l’empresa de l’any del Parc Científic d’Alacant (PCA) pel seu creixement i recorregut com a empresa innovadora en l’àmbit del reciclatge de plàstic en poc més de dos anys i mig de creació. Juntament amb el seu cofundador i assessor científic, el catedràtic d’Enginyeria Química de la UA, Andrés Fullana, les enginyeres químiques Andrea Cabanes i Oksana Horodystka han avançat en l’aplicació dels nous processos de desodoració i descontaminació de plàstics i han creat una planta pilot de deslaminat en les instal·lacions del PCA. A més, ha sigut reconeguda per entitats com CINFA per la seua aportació a l’«ecopackaging» de medicaments, per The Circular Lab d’Ecoembres en temes de circularitat d’envasos i va ser premi «Best Startup» del concurs Mares Circulares l’any 2020.

El quintet de vents Maestoso Brass Ensemble, grup de cambra que sorgeix des del marc de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), oferirà un concert durant la Gala dels Premis Impuls 2023. L’acte de lliurament dels Premis Impuls 2023 podrà seguir-se en directe a través de videostreaming.

Pujar