elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Illa de Tabarca: així és la joia de la corona del turisme alacantí

Illa de Tabarca: així és la joia de la corona del turisme alacantí
  • Es tracta de l'única illa habitada de la Comunitat Valenciana

Tabarca és l'única illa habitada de la Comunitat Valenciana i es troba enfront de la ciutat d'Alacant, a onze milles nàutiques i prop del cap de Santa Pola. A l'estiu, passa dels seus 55 habitants habituals que resideixen durant tot l'any, a acollir a més de 4.000 turistes al dia.

En realitat, més que d'una illa, es tracta d'un xicotet arxipèlag, compost, a més de Tabarca, pels illots La Pedrera, La Galera i la Nao. Posseeix una longitud aproximada de 1.800 metres i una amplària màxima d'uns 400 metres.

Les seues costes van albergar en el passat un refugi de pirates barbarescos. En el segle XVIII, Carles III va ordenar fortificar i alçar en ella un poble en el qual allotjar a diverses famílies de pescadors de Gènova que estaven captius a la ciutat tunisiana de Tabarka.

Les muralles que envolten el seu nucli urbà han sigut declarades Conjunt Històric Artístic i Bé d'Interés Cultural.


Què fer a Tabarca

L'única manera d'arribar i gaudir d'aquest encant del Mediterrani és amb una embarcació. Des del port de Santa Pola, Alacant, Torrevella o Bernidorm podràs eixir rumb a l'Illa de Tabarca.

Les seues aigües cristal·lines i turqueses són el lloc ideal per a practicar tub respirador i submarinisme i contemplar la Reserva Natural Marina de l'illa.

L'Illa de Tabarca té una longitud de 1.800 metres i una amplària de 400 metres. Encara que semble xicoteta, en aquesta illa pots gaudir de molts monuments que recullen la seua història. Podràs visitar les portes de Sant Rafael, San Miguel i Sant Gabriel o l'església de Sant Pere i Sant Pau. A més, compte amb un magnifique far i multitud de cales banyades per aigües cristal·lines.


Pujar