28 de novembre de 2020 28/11/20

‘Hamlet’, de la companyia valenciana Bambalina Teatre, arriba a l’Arniches de la mà de l’IVC

‘Hamlet’, de la companyia valenciana Bambalina Teatre, arriba a l’Arniches de la mà de l’IVC - (foto 1)
  • Es representa el divendres 14 de febrer, dins de la programació del IV Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant

  • L’espectacle revisa el clàssic del dramaturg anglés William Shakespeare utilitzant titelles

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’obra ‘Hamlet’, de la companyia valenciana Bambalina Teatre, al Teatre Arniches d’Alacant. La funció es representarà el divendres 14 de febrer a les 20.30 hores.

Adaptat i dirigit per Jaume Policarpo, aquest espectacle revisa el clàssic de William Shakespeare amb una peculiaritat: els personatges de l’obra són titelles. El repte d’una obra amb titelles que representen els protagonistes i amb un sol intèrpret l’aconsegueix l’actor Jorge Valle.

La responsable de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat que “Bambalina Teatre Practicable és una companyia valenciana que s’ha proposat acostar, des d’una perspectiva dinàmica i contemporània, alguns dels textos clàssics més reconeguts per la crítica i el públic.: ‘El Quixot’, ‘Carmen’, ‘El geperut de Notre Dame’, ‘Cyrano’...etc. En aquesta ocasió, i a través d’un únic actor que es converteix en multitud de personatges, ens fa emocionar-nos i valorar la bellesa de la senzillesa”.

La companyia Bambalina ha recollit diversos guardons al llarg de la seua trajectòria. Entre aquests, destaquen els quatre premis rebuts als Premis de les Arts Escèniques Valencianes de l’any 2018, en els quals Jaume Policarpo, director de ‘Hamlet’, va ser guardonat com a millor direcció escènica per ‘La Celestina’.

L’obra s’interpreta en valencià i s’inclou en la programació del IV Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant, que tindrà lloc del 31 de gener al 24 d’abril de 2020.

Febrer a l’Arniches

La programació de febrer al Teatre Arniches continua el dia 16 de febrer amb l’obra ‘Jon Braun’, de la companyia Anita Maravillas, un espectacle de titelles dirigit a un públic infantil, dins del cicle ‘Som menuts’.

Per a tancar la programació del mes, el dia 28 de febrer es representa l’obra ‘El Pequeño Poni’ de la companyia Flyhard Produccions, una història sobre l’assetjament escolar basada en un fet real succeït als Estats Units l’any 2004.

Les entrades dels espectacles del mes de febrer es poden adquirir en l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant

 

Pujar