6 de juny de 2020 6/6/20

Filologia Catalana és Un grau amb futur

Filologia Catalana és Un grau amb futur - (foto 1)
  • El Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant llança la campanya publicitària Un grau amb futur

Un grau amb futur és el lema de la campanya creada pel Departament de Filologia Catalana amb la finalitat de donar a conèixer les possibilitats laborals que ofereix el Grau en Filologia Catalana i fomentar així la matriculació de nous alumnes.

Per a la campanya s'han produït diversos vídeos en els quals quatre exalumnes ens conten la seua experiència vital durant la carrera i com ha sigut la inserció en el món laboral. Quatre perfils distints d'estudiants de Filologia per a quatre entrevistes amb històries vitals i laborals diferents, però totes exitoses, i amb un tret característic comú i diferencial: la rapidesa a l'hora de trobar feina al seu sector.

La campanya es basa en la promoció a través de les xarxes socials durant 20 dies. Per aconseguir aquesta fita s'han produït quatre peces gràfiques i un espot, a més de les quatre entrevistes, que barregen gènere periodístic i publicitari amb la finalitat d'aconseguir la viralitat necessària per a aplegar a la major audiència possible. Amb el llançament de l'espot s'ha aconseguit arribar a més de 14.000 impactes orgànics i 5.000 visualitzacions en les primeres 48 hores.

Un dels trets característics és la focalització en canals de comunicació usats pel públic objectiu d'un grau com Filologia Catalana, com ara ho són les xarxes socials, ja que són els canals habituals usats per la joventut.

A les entrevistes, apareixen perfils com el de Dèlia Amorós, professora de Secundària i subdirectora del Gabinet Tècnic del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i coordinadora de la Unitat d'Igualtat d'aquesta mateixa conselleria; Maria Jesús Francés, graduada i doctora en Filologia Catalana per la UA i professora de Secundària; Silvestre Vilaplana, escriptor amb nombroses obres publicades i professor de Secundària i, la més jove, que encara és estudiant, Elisabet Grau. Cadascú aporta la seua visió sobre el grau en Filologia Catalana i la Facultat de Filosofia i Lletres i la seua experiència personal a l'hora de trobar feina, llevat d'Elisabet, que ofereix la visió fresca i actual d'una alumna que està construint el seu currículum acadèmic.

Pujar