elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de Gastronomia de la UA podran fer pràctiques en la Cooperativa Agrícola de Cocentaina

Estudiants de Gastronomia de la UA podran fer pràctiques en la Cooperativa Agrícola de Cocentaina
  • A través del conveni que han signat la rectora de la Universitat d’Alacant i el president de la cooperativa contestana

MÉS FOTOS
Estudiants de Gastronomia de la UA podran fer pràctiques en la Cooperativa Agrícola de Cocentaina - (foto 2)
Estudiants de Gastronomia de la UA podran fer pràctiques en la Cooperativa Agrícola de Cocentaina - (foto 3)

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i el president de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina, Rafael Montava, han subscrit avui un conveni de col·laboració per a la realització en comú d’activitats de divulgació, de formació i d’investigació.

L’acord marc que avui s’ha firmat tindrà com a repercussió més immediata la possibilitat que estudiants del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la Universitat d’Alacant puguen fer pràctiques curriculars a les instal·lacions de la cooperativa en la qual es produeix l’Oli el Comtat. L’acord de col·laboració permetrà que l’alumnat del grau tinga l’oportunitat de conèixer tot el procés d’obtenció de l’oli d’oliva verge extra que elaboren a Cocentaina i participar del treball que es fa tant al camp, a l’almàssera o als laboratoris de control de qualitat.

Un acord que no sols beneficiarà el grau de Gastronomia i Arts Culinàries, sinó que també obri la porta a estudiants dels altres graus que s’imparteixen en la Facultat de Ciències que també podria realitzar pràctiques a les instal·lacions de la cooperativa i impulsar projectes d’investigació.

Amparo Navarro ha destacat que «es tracta d’un acord que amplia les opcions de realització de pràctiques curriculars de l’alumnat de la Universitat d’Alacant, i ho fa en una cooperativa amb un arrelament centenari i que avui dia és en un referent en la producció d’oli d’oliva verge de qualitat. Sens dubte, una notícia excel·lent que obri la porta a col·laboracions futures en diversos àmbits».

Per part seua, el president de la cooperativa contestana, Rafael Montava, ha assegurat que «és tot un orgull estar avui ací i tenir l’oportunitat de signar aquest conveni que obri la porta a col·laborar en moltes qüestions diferents».

A l’acte de la signatura del conveni que ha tingut lloc en el despatx rectoral han assistit, a més de la rectora i el president de la Cooperativa, la degana de la Facultat de Ciències, Magdalena Garcia; Arancha Valdés, coordinadora grau en Gastronomia i Arts Culinàries; Juana Jordá, directora de Gasterra, i el director de la Seu Universitària de Cocentaina, José Miguel Molina Jordá per part de la UA. I Francisco Marset, vicepresident de la Cooperativa; Jose Vicente Esteve Martínez, gerent; Milagros Llorens Seguí, Consell Rector; Enrique Moltó Mantero, soci, i Salvador Juan Castillo, Consell Rector, per part de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina.

Pujar