elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 700 esportistes participaran demà en la XXVII Jornada UPAPSA que acollirà la UA

Més de 700 esportistes participaran demà en la XXVII Jornada UPAPSA que acollirà la UA
  • Entre atletes, tècnics, acompanyants i voluntaris de l’organització, s’espera que les instal·lacions del campus de Sant Vicent del Raspeig congreguen unes 1.500 persones, aproximadament

  • Els esportistes, arribats de localitats de tota la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, competiran en una vintena de modalitats esportives adaptades

 

La carrera per la inclusió social en l’esport tindrà demà un vencedor clar en la Universitat d’Alacant: la celebració de la 27a edició de la Jornada Esportiva d’UPAPSA. Convertida en la principal activitat d’aquestes característiques que s’organitza a la Comunitat Valenciana, enguany congregarà 1.500 persones, aproximadament, en les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig.

Des de les 10.30 hores, amb la cerimònia d’inauguració, fins a les 15 hores, aproximadament, quan se celebre el lliurament de trofeus i la posterior desfilada de clausura, seran més de 700 els esportistes que participaran en una vintena de competicions distribuïdes en quatre modalitats. Entre atletes, tècnics, personal d’organització, voluntaris, àrbitres i acompanyants, seran unes 1.500 persones les que participen en aquesta jornada.

La Universitat d’Alacant i la Unió Provincial d’Associacions Pro-Minusvàlids Psíquics d’Alacant (UPAPSA) col·laboren en la celebració d’aquesta jornada de competicions esportives destinada a persones amb discapacitat intel·lectual, que enguany compleix la 27a edició. Fins a les instal·lacions esportives de la UA es desplaçaran persones procedents de 28 centres d’atenció al col·lectiu de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia.

Amb aquest tipus de jornades, els organitzadors pretenen potenciar l’evolució dinàmica de les persones, la seua autonomia i la seua independència, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport com la cooperació, el treball en equip, la competitivitat o el sacrifici, entre d’altres, sense oblidar la labor de conscienciació social que des de la institució acadèmica alacantina es promou amb diferents iniciatives.

Competicions

Les competicions es dividiran en quatre grans blocs de modalitats esportives com l’atletisme, la petanca, les proves adaptades i l’eslàlom en cadira de rodes. En concret, cada modalitat esportiva tindrà diferents proves, amb classificatoris i finals i, al temps, en alguns dels esports es dividirà la competició en seccions masculina i femenina.

Encara que el més important és participar, i més en una jornada lúdica com la d’UPAPSA, també la competició és part intrínseca a l’esport. Per això, per a cada competició de cada modalitat d’atletisme i per a cada nivell de petanca i grups de les proves adaptades s’ha previst el lliurament de medalles d’or, plata i bronze, respectivament, per als tres primers classificats, a més de les medalles a la participació que obtindran cadascun dels esportistes.

Pujar