elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Per què disparen una mascletà i fan una cremà a Còrdova?

Per què disparen una mascletà i fan una cremà a Còrdova?
  • És la manera com està promocionant Alacant les seues Fogueres per atraure visitants cordovesos, també amb un arròs gegant per a 700 persones

Alacant promociona les Fogueres a Còrdova durant aquest cap de setmana amb gastronomia, cercavila, una mascletà i la cremà de dos monuments -adult i infantil-, per primera vegada des que es programen les Jornades de Promoció de la Festa, abans anomenades Jornades de Convivència. Paral·lelament, el Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha organitzat aquest divendres una jornada professional de promoció amb agents del sector i la preparació d'un arròs gegant perquè els cordovesos coneguen el plat estrella de la gastronomia alacantina.

El gruix de la representació de les Fogueres arribarà aquest divendres a Còrdova i realitzaran una primera visita als monuments promocionals “Alacant, un Sol de Festa” i “Aprenem a fer fogueres”, projectes originals de José Manuel García Esquiva “Pachi”. Les fogueres estan ja plantades a la cèntrica plaça de Las Tendillas. La Bellea del Foc, Belén Mora Rosado, i les Dames d'Honor s'uniran a les vuitanta bellees dels districtes al Sopar de Gala que se servirà en un restaurant cordovès.

L'expedició festera, a la qual se sumarà la Bellea del Foc Infantil, Inés Llavador Castelló, i les seves Dames d'Honor, es concentrarà aquest dissabte al migdia a la Plaça de les Tendillas per començar una cercavila que els portarà fins a la Plaça de La Corredissa després de transcórrer pels carrers Marcelo i Rodríguez Marín. A La Corredera presenciaran el tret d'una mascletà, a càrrec de Pirotècnia Germans Sirvent.

Una nova desfilada, aquesta vegada per l'avinguda del Gran Capità i el carrer Gondomar, portarà a les bellees a la Plaça de les Tendillas, abans de la Recepció de l'Ajuntament de Còrdova a “Caballerizas Reales, amb la presència dels alcaldes d'Alacant i Còrdova, Luis Barcala i José María Bellido, respectivament. A partir de les 22.30 hores de dissabte, i precedida d'un tret pirotècnic, està prevista la cremà de les dues fogueres.

Promoció turística

El Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha dissenyat una estratègia dual de promoció a Còrdova amb motiu de les Jornades de Promoció de la Festa organitzades per la Federació de Fogueres, que presideix Toñi Martín-Zarco, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant i els Patronats de Turisme Alacant Costa Blanca i Alacant City&Beach.

D'una banda, aquest divendres durà a terme una presentació de destinació a una trentena de professionals del sector, entre els quals hi ha agents de viatges, empreses dedicades a l'organització d'esdeveniments, periodistes especialitzats i influencers. L'objectiu, explica la vicealcaldessa i responsable del Patronat Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, és potenciar el mercat andalús que disposa d'un ampli marge de creixement. "Les nostres festes són un ganxo ideal per poder portar a Còrdova també la nostra gastronomia i tota l'oferta de platges, cultura, esport i congressos", ha indicat la vicealcaldessa.

En aquesta presentació de destinació per a professionals tindrà un pes específic la gastronomia. Els assistents podran degustar salaons, coca amb escalivada, flor de carxofa i tres tipus diferents d'arròs, de pop i gambes, magre i verdures i del senyoret. El toc dolç el posarà el gelat de torró. Tot això maridat amb vins DO Alacant. De les elaboracions se n'encarreguen Jorge Gastrobar i Alroze.

I, per altra banda, s'oferirà un arròs gegant per a 700 persones a la plaça de les Tendillas elaborat per Casa Riquelme perquè els cordovesos puguen tastar el plat estrella de la gastronomia alacantina al costat dels monuments foguerers en un ambient de festa i convivència.

Monuments

"Alacant, un Sol de Ciutat" té com a rematada l'astre al·lusiu al lema de la foguera. Al·ludeix a les seues bases que “Alacant és terra de cultura, concerts, exposicions, teatre i festa”, com explica l'autor del projecte. En el cas de la infantil, “Aprenem a fer fogueres”, simula una classe on mostra als nens quins són els passos per construir una foguera.

Pujar