elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les direccions de seus de la UA es reuneixen a la Seu de la Vila Joiosa

Les direccions de seus de la UA es reuneixen a la Seu de la Vila Joiosa
  • L’alcalde de la localitat va donar la benvinguda als responsables de les seus de la Vila Joiosa, Calp, Cocentaina, Elda, la Marina, la Nucia, Oriola, Petrer, Torrevella, Villena i Xixona, a la directora i el coordinador tècnic

MÉS FOTOS
Les direccions de seus de la UA es reuneixen a la Seu de la Vila Joiosa - (foto 2)
Les direccions de seus de la UA es reuneixen a la Seu de la Vila Joiosa - (foto 3)

 

La Seu Universitària de la Vila Joiosa de la Universitat d’Alacant va acollir la setmana passada la reunió de les direccions de les seus universitàries de la UA, una iniciativa del Secretariat d’Extensió Universitària del Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària que es va posar en marxa l’any passat amb una primera jornada a Oriola.

L’alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, acompanyat per les regidores de Patrimoni Històric, Rosa Llorca, i d’Educació, Marisa Mingot, van donar la benvinguda al director de la seu amfitriona, José Antonio Moya, a les directores i directors de les seus de Calp, Cocentaina, Elda, la Marina, la Nucia, Oriola, Petrer, Torrevella, Villena i Xixona, i a la directora i el coordinador tècnic del Secretariat d’Extensió Universitària.

Després de la recepció, la jornada va continuar amb un complet programa de treball per a tractar els principals temes transversals de les seus universitàries de la UA i en la qual l’equip va acordar les futures línies d’actuació coordinada. La reunió en la capital de la Marina Baixa va concloure amb les visites a centres culturals col·laboradors, com el Museu del Xocolate Valor i el Vilamuseu. Aquest últim, que acull a més la Seu Universitària de la Vila Joiosa, alberga una impressionant col·lecció d’àmfores i lingots de plom procedents del jaciment del derelicte Bou Ferrer que els visitants van poder conèixer de la mà del director de Vilamuseu, Antonio Espinosa.

La directora del Secretariat d’Extensió Universitària, Larissa Timofeeva, explica que «decidim impulsar aquest format de trobada en el territori amb una doble finalitat. D’una banda, ens permet conèixer de prop els diversos models de treball i compartir bones pràctiques i experiències concretes que es donen en les nostres seus; i per l’altre, posar en relleu la feina de cada seu en el seu municipi a través de les reunions amb les autoritats i diferents agents locals que realitzem durant la visita». Així mateix, el coordinador tècnic del Secretariat, Hèctor Rubio, afig que «amb aquesta segona edició confirmem que és un format útil i coherent amb la idea de diàleg fluid i horitzontal amb el territori que, entenem, ha de caracteritzar l’extensió universitària avui dia».

Pujar